Виждате втората пратка от ваксини, която дойде в България. Почваме

...
Виждате втората пратка от ваксини, която дойде в България. Почваме
Коментари Харесай

Министър Ангелов разкри колко и какви странични ефекти на ваксината са регистрирани у нас ВИДЕО

Виждате втората пратка от ваксини, която пристигна в България. Почваме организацията до експедицията им до 5 точки в страната. След това започваме систематизиране по останалите РЗИ-та в 28-те области в страната, с цел да довършим имунизацията на всички хора, които са на първа линия. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов от Летище София, където посрещна втората партида ваксини против ковид.

"В рамките на седмица-две би трябвало да приключим с първа фаза. След това започваме втора фаза с българските учители и пенсионери. Трябва да уточним броят на пенсионери по домовете, които са към 15 000 души ", сподели той.

"Българските жители да бъдат спокойни. Когато пристигна втората ваксина, ще стартираме всеобщата имунизация в страната. Очакваме позволение и за трета ваксина. Броят на искащите да се имунизират се усилва. Нека всички бъдат спокойни. Всеки, който има потребност от такава ваксина, ще му бъде обезпечена ", добави проф. Ангелов.

"Успяхме да пречупим кривата на заболеваемостта. България е на 24 място и на 4-то място по смъртност, а бяхме на първо. Благодарим на всички, които съзнателно изпълняваха ограниченията. Ако всички действаме като тим, успеха ще бъде наша ", изясни здравният министър.

Той съобщи, че всеобщата имунизация ще стартира когато по-голямо количество ваксини дойде в страната, което ще се случи през февруари или март и ще започва с възрастните хора.

"По отношение на странични резултати. До първи януари има обявени 4 случая, които са леки и умерени. Съобщават за болежка, единият е имал зашеметяване за 15 минути. Третият също е съобщил за местна болежка. На 28 декември е съобщил четвъртият за лека температура, само че на 29 към този момент е бил добре ", заяви шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР