“Виждаме в тази среща разговори за формиране на мнозинство, а

...
“Виждаме в тази среща разговори за формиране на мнозинство, а
Коментари Харесай

БСП към ПП: Разделителните линии да минат на заден план и да работим за интересите на България

“Виждаме в тази среща диалози за образуване на болшинство, а не договаряния за държавно управление. Голяма част от нещата, които представихте, са продължение от работата на предходното съдружно ръководство и в огромна част от тях сме съгласни – обществената политика, опазването на здравето, образованието, правовия ред. За всички това ще намерите нашата поддръжка. “

Това сподели заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски на среща с номинирания за министър-председател от „ Продължаваме промяната “ акад. Николай Денков и управлението на партията мандатоносител.

„ Интересно е обаче, че от това, което сте ни изпратили, отпада Вашето първо изискване, а точно ревизирането още веднъж на Изборния кодекс. Когато поставихте Изборния кодекс като някакъв залог за бъдещо болшинство или държавно управление, това за нас беше смущаващо. Надявам се, че сте осъзнали и Вие това Ваше деяние и по тази причина в този момент не го представихте “, акцентира Свиленски.

Той съобщи, че когато стартират диалозите всъщност, левицата ще взе участие отговорно и с ясното схващане, че България би трябвало да има държавно управление. „ Поздравявам Ви, че сте стигнали и Вие до мнението, че разграничителните линии би трябвало да минат на назад във времето, а да работим за ползите и бъдещето на България “, добави Георги Свиленски.
„ Също Ви поздравяваме за номинацията Ви – впечатляваща кандидатура, само че в последна сметка, ние видяхме проф. Габровски, също една почтена кандидатура, че когато няма болшинство от 121 гласа, всички тези положителни планове просто няма по какъв начин да се случат “, добави заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

Той акцентира, че от левицата са останали разочаровани, когато „ Продължаваме промяната “ не са ги подкрепили за една обществена мярка, за която претендират, че поддържат - поддръжката за младежите.
„ Така че би трябвало много по-отговорно да подходим към това, което обещаваме, към това, което предлагаме и към това, което действително се случва в пленарна зала, тъй като през вчерашния ден всичко го видяхме с очите си. А другояче благодарим за поддръжката и за безплатните учебници, и за 300-те лева за първи, втори, трети и четвърти клас – все тематики, в които Вие сте специалист и знаете какъв брой са значими за българското общество и за българските жители “, сподели още Георги Свиленски и пожела триумф на акад. Денков и „ Продължаваме промяната “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР