Виждаме устойчивост и стабилност в страната, защото изпълнителна и законодателна

...
Виждаме устойчивост и стабилност в страната, защото изпълнителна и законодателна
Коментари Харесай

Габриел отговори на Йотова: Виждаме устойчивост и стабилност в страната

Виждаме резистентност и непоклатимост в страната, тъй като изпълнителна и законодателна власт работят, приказват си и споделят общи цели, разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел пред публицисти на въпрос за вчерашните думи на вицепрезидента Илияна Йотова, че Министерски съвет е „ Б “ тимът, решенията ги взимат ръководители на парламентарни групи.

" Аз мисля първо, че България е парламентарна република и виждаме, че имаме работещ парламент. Второ – виждаме резистентност и непоклатимост в страната, тъй като изпълнителна и законодателна власт, работят, приказват си, имат разговор и споделят общи цели. И в случай че да, това е тимът на България, който споделя общи полезности, отбелязва общи резултати дружно в Народното събрание и в изпълнителната власт, това е методът, по който виждаме страната ", съобщи Мария Габриел.

На въпрос дали е подготвена с екипа си след ротацията във властта, вицепремиерът отговори, че с акад. Николай Денков са на една и съща позиция и занапред предстоят диалози. Искаме да създадем оценка на работата на всеки министър, желаеме да забележим по какъв начин се извършват заложените задания в управническата стратегия и има задоволително време – дано да си дадем време за това и по този метод да дадем опция и на министрите да правят своята работа, добави тя.

Попитана дали ще остане външен министърq Мария Габриел отговори, че няма да споделя нито имена, нито да дава каквито и да било индикации. В този миг би трябвало да дадем опция на всеки един министър да прави своята работа, в това число и аз да правя своята като външен министър, добави тя.

Относно ориста на отвлечените български моряци, Мария Габриел сподели, че смяна няма, ситуциационният център и екипът в Министерство на външните работи наблюдават обстановката от близко и можем единствено да сме признателни за положителното отношение към тях. Важно е в този миг в действителност да запазим поверителност, с цел да си дадем късмет българските моряци да ги забележим живи и здрави в страната, уточни тя. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР