Виждаме се и говорим в един изключително важен момент за

...
Виждаме се и говорим в един изключително важен момент за
Коментари Харесай

Нинова към българите в чужбина: Не сте там от добро, имаме нужда от вас

Виждаме се и приказваме в един извънредно значим миг за България – идните избори за парламент и президент. За страдание, трети за тази година, в една извънредно тежка конюнктура. В обстановка на връхлетяли ни рецесии – здравна, икономическа и обществена. Ние в 46-ия парламент бяхме доста виновни, диалогични и рационални. Готови сме и сега, даже и в по-голяма степен, тъй като отчитаме, че оттогава до в този момент се трансформираха доста условия. “

Това съобщи Корнелия Нинова на среща с българи, живеещи зад граница, в която в продължение на час и половина дава отговор на въпроси за стопанска система, обществена политика, екология, земеделие, превоз, Зелена договорка и Плана за възобновяване, и политика за младежите.

Лидерът на социалистите показа както Програмата на партията за първите 100 дни на държавното управление, по този начин и дълготрайна визия за развиване на България, оповестиха от пресцентъра на партията.

Тя добави, че съгласно всички политолози и социолози Българска социалистическа партия ще бъде основен фактор в идващия парламент, и по тази причина социалистите се готвят съществено за идните договаряния за сформиране на държавно управление, както и с План за деяние още от първия ден, който включва най-належащите ограничения на Народното събрание и държавното управление, и бързо приемане на Държавния бюджет за 2022 година

Сред тези ограничения са прекъсването на растежа на цените на ток, газ, парно, дърва и хранителни артикули. „ При нас в коронавирус рецесията всеки ден се раждаше един милионер, само че доста хора изтеглиха от банките и влоговете си минимални средства от по 1000 лв., което значи увеличение на неравенствата и бедността “, акцентира Нинова.

Тя очерта ограниченията, за които Българска социалистическа партия ще търси поддръжка, като например понижаване на акцизи и Данък добавена стойност, към този момент европейска процедура, от 20% на 9% за стоките от дребната потребителска кошница, както и на енергоносителите. За енергийно слаби фамилии да се обезпечат 200 кВч месечно от страната, спомагателните 120 лева месечно към пенсиите да се запазят най-малко до март идната година. Във връзка с коронавирус рестриктивните мерки по една минимална заплата да се дава на родителите с деца до 14 година, които се образоват отдалечено, както и за самоосигуряващите се. Временно да бъде стеснен и износът на дървесина, защото 1,2 млн. българи се отопляват на дърва, а в страната има дефицит и цената пораства фрапантно.

Трябва да се подкрепят изключително дребните и междинни компании, като Българска социалистическа партия предлага също една европейска процедура – страната да поеме % от закрепените разноски на компаниите за предишен интервал или % от оборота, а по този начин също мярката 60/40 да стане 80/20.

Корнелия Нинова се спря и на проблемите в опазването на здравето, като акцентира, че Българска социалистическа партия има дълготрайна визия, която ще докара до това здравето да не бъде стока и лечебните заведения да не са търговски сдружения, както и да бъдат обособени предпазени лечебни заведения в отдалечените региони. Най-спешните ограничения, обаче, сега са свързани с обезпечаването на медикаменти и О2 за лечебните заведения, и гарантиране на спомагателна поддръжка за лекарите и медицинския личен състав посредством доброволческа самодейност. Нинова напомни, че самата тя се е присъединила като доброволец през предходната година и знае какъв брой е нужна такава помощ сега.

„ Благодаря ви, че участвате, имаме потребност от вашия взор. Българите, където и да се намираме, сме един народ. Разбираме избора ви, вие не сте там от положително, а търсите по-добър живот. Ние желаеме вашето предпочитание да се върнете в България да стане действителност. Искаме да се върнете освен поради демографската рецесия, а имаме потребност да се съберем дружно като народ и да потърсим дружно пътя по какъв начин да се развива България “, обърна се в умозаключение Нинова към българите, живеещи зад граница.

Срещата се организира в хибриден формат, като ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова взе участие онлайн, а онлайн в Мюнхен участваха лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ във Велико Търново Явор Божанков и евродепутатът Цветелина Пенкова. Инициативата е на българи, живеещи в Германия, а посредством директното лъчение във фейсбук с отзиви и оферти се включиха българи от всички краища на Европа. Дискусията е част от засилващия се разговор на Българска социалистическа партия с българските общности зад граница и този вид срещи ще станат регулярни в бъдеще.

„ Присъединявам се към това, че сме един народ, където и да сме по света. Намираме се в в действителност във значим миг за България, тъй като е безпрецедент 3 пъти поред избори - по едно и също време президентски и парламентарни. “ Това съобщи Явор Божанков, лидер на листата на Българска социалистическа партия във Велико Търново, по време на срещата “Проблемите в България през очите на българите в чужбина - рационалните решения!”, по покана на българи, живеещи в Германия.

„ След по-малко от 10 дни в България ще решим дали поемаме по нов път, който започнахме или се връщаме към остарялото “, изясни Божанков като добави: „ Ние сме предупреждавали, че следващ неуспех може да върне Борисов на власт. “

Божанков напомни, че левицата е желала и 5 вота на съмнение против това държавно управление. „ Всички тези проблеми, които ни доведоха до крайното мнение, че това държавно управление би трябвало да подаде оставка се натрупаха и коронавирус рецесията сподели какъв брой остри са те “, безапелационен бе той като добави: „ Нашата задача е да създадем болшинство и работещ парламент, който да стартира тези промени. “

„ Докато не създадем правосъдната система по този начин, че отговорните да понесат дейно отговорност, до момента в който не променим здравната система такава, че да не е търговски модел, не можем да приказваме за необратим триумф “, сподели още той.

На финала Божанков се обърна към всички присъстващи на полемиката с думите: " Сега имаме потребност от най-вече поддръжка и вътре в България, и отвън нея. “

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР