Виждаме пети избори за две години. Нещо драстично променя ли

...
Виждаме пети избори за две години. Нещо драстично променя ли
Коментари Харесай

Станишев: Вождизмът пречи на съставяне на кабинет. Една нация ли сме,или племена,които не си говорят

„ Виждаме пети избори за две години. Нещо фрапантно трансформира ли се? Хората чакат от политиците не да основават проблеми, а да ги вземат решение. Това изисква водачество, само че не и виждизъм. Поведението на огромна част от политическите водачи е вождистко към своето племе и отвод да се приказва и признае легитимността на останалите. Една нация ли сме, или племена, които не си приказват “.

Това съобщи в студиото на „ 120 минути “ Сергей Станишев, министър-председател на България с кабинета на „ Тройната коалиция “ и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия.

„ В „ Тройната коалиция “ ние преди този момент бяхме в съпротива. Национална движение „Симеон Втори" управляваше. Ние се сблъсквахме, само че имаше национални цели – влизане в Европейския съюз. Това не ни попречи да имаме разнообразни претенденти за локалните избори и да се състезаваме. Сега всеки желае да е в чиста среда и да споделя – „ аз не ви предадох “, уточни той.

„ Има ли в този момент провокации пред България – инфлация, обедняване, нестабилна стопанска система, война, цялостна промяна геополитическа, икономическа. Това са големи провокации. Само предходната година от безучастие България е изгубила 300 млн. евро от Фонда за взаимност за обективен преход, тъй като не вършим нищо и никой не поема отговорност. Няма връщане “, изясни Станишев.

„ Париите би трябвало да са по-смирени. Първият и вторият не са с 26% от гласоподавателите, а с половината. Не можеш да живееш със самочувствието, че представляваш целия народ. Хората споделиха – „ всичко не даваме на никого “. Това значи, че би трябвало да се води разговор. Аз постоянно съм бил конкурент на Борисов, само че преди изборите той първи сподели, че би трябвало се откри решение. Хората към този момент са гневни “, добави някогашният министър председател.

„ Аз се изморих да приказвам, че сега с това управление Българска социалистическа партия върви в неправилна посока, която я лишава от доверие. Резултатите са налице. Българска социалистическа партия е била мощна на избори, без значение дали е първа или втора. Българска социалистическа партия скочи да се състезава с националисти, популисти и антиевропейци на техен терен и загуби своето лице. Това е фундаменталната неточност “, разяснява някогашният ръководител на социалистите.

„ Тази акция беше учредена не на игра със страхове на хората, вместо да се подчертава върху общественото, стопанската система и инфлацията. Това наля вода на „ Възраждане “, сподели още Сергей Станишев.

Според него безапелационните позиции на Българска социалистическа партия по отношение на войната в Украйна прави невероятно поддръжката на кабинет.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР