Виждаме, че се изпълняват основните условия за влизане в еврозоната,

...
Виждаме, че се изпълняват основните условия за влизане в еврозоната,
Коментари Харесай

Василев: С инфлацията сме извън параметъра за еврозоната, но разликата с ЕС се свива

Виждаме, че се извършват главните условия за влизане в еврозоната, които са свързани с бюджетния недостиг – с дълга нямаме проблеми. С инфлацията към момента сме отвън параметъра, само че стартира да се свива разликата сред България и Европейски Съюз, тъй че чакам един равномерен развой, който да продължи интензивно. Това сподели министърът на финансите Асен Василев за Българска телеграфна агенция след откриването на българската палата на Солунския интернационален панаир.

Тази година България е почетна страна на ревюто, което стартира през вчерашния ден и ще продължи до 17 септември.

" Подкрепата на Гърция е извънредно мощна и за двата процеса. С гръцките сътрудници работим доста добре по това да подобрим обмена на данни сред Националната организация за приходите и гръцката приходна организация на равнище фактура. Целта е проследимост и да няма отбягване на налози и от двете страни ", заяви още Асен Василев.

" Работим доста интензивно с гръцката страна за двата ни съществени целта – влизането на България в Шенген, което ще направи доста по-лесно напредването на артикули и на хора, и бизнесът ще бъде доста омекотен, и влизането на България в еврозоната ", разяснява министърът.

Той уточни, че в идващите два месеца ще има основни срещи, свързани с процеса по присъединение на България към еврозоната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР