Виждаме, че първите мъже в държавата започнаха да се занимават

...
Виждаме, че първите мъже в държавата започнаха да се занимават
Коментари Харесай

Проф. Мария Пиргова: Промените в Конституцията ще минат и заминат покрай Руската църква

„ Виждаме, че първите мъже в страната започнаха да се занимават и с църковна благосъстоятелност, тъй че надали ще се стигне до поправките в Конституцията на Република България. Те нямат време да мислят и за националният празник и „ дано ей по този начин да остане “. Много е обидно да приказваме за политика сега. “ Това съобщи в " Тази заран " по bTV политологът проф. Мария Пиргова.

" Обидно е, че Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков се занимават със собствеността на Руската черква. Това е може би тематика на ДАНС, на прокуратурата, само че не и на първите мъже в страната ", добави Пиргова.

Според нея всички конституционни ремонти, за които се приказва, ще прелеят в други тематики. Или нагледно казано - ще минат и заминат около тематики като тази с Руската черква.

Тя уточни също по този начин, че финансите в страната се ръководят от трима души – Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. „ Зад всички промени седят партийни ползи и олигархическите ползи зад тях. Ние имаме една чисто украинка конструкция – олигарсите, политиците и систематизиране на средствата “, уточни още проф. Пиргова.

„ Това, че конституционните ремонти няма да минат, беше ясно през цялото време – още с приемането на разпоредбите. Трябва да има спор – приказваме за ремонт на Конституцията, а не на касов уред. Това включа също по този начин и дебатът на националния ни празник – дали ще е 3 март или 24 май. Той е част от пакета от държавни знаци “, разяснява тематиката и политологът Любомир Стефанов.

„ Напълно непотребен е този спор за националния празник. Някой се пробва с димки да прикрие някои свои дейности. И резултатът е този – трансформира се естеството на публичния диалог и той отива в друга посока “, съобщи политическият анализатор Георги Харизанов.

Той разясни, че няма публична позиция на ГЕРБ по тематиката, а те е била повдигната още веднъж от акад. Николай Денков. „ Борисов и Пеевски завършиха тематиката – не са я инициирали “, сподели още Харизанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР