Виждам нова вълна на изтичане на деца от България и

...
Виждам нова вълна на изтичане на деца от България и
Коментари Харесай

Плевнелиев: Дойде време разделно, на ръба сме

Виждам нова вълна на приключване на деца от България и това би трябвало да е сигнал за българските политици. Това сподели по БТВ президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

„ Винаги има потребност от посредници, само че този път си мисля, че пристигна по-различно време – време разделно, време за виновни политици. От тази гледна точка аз съм оптимист, че има няколко доста тежки проблеми, които са толкоз наболели, че ще принудят политиците да вземат своите виновни решения “, изясни той.

Според него България е изправена на ръба. Той припомни посещението на Олаф Шолц в Румъния, където немският канцлер не спря да хвали северните ни съседи, само че не загатна нито една дума за нашата страна.

„ Ако ни разделят от Румъния, знаете ли какво ще се случи? Мрежа откъм р. Дунав, мрежа със Сърбия и Турция. България ще е буферна зона за мигранти, външна страна, шовинизъм и популизъм “, отчете Росен Плевнелиев.

Той обърна внимание и на това, че еврозоната взема решение бъдещето на децата.

„ Към момента Румъния е цялостна със стратегически вложения, а в България няма нито една. Това би трябвало да споделя задоволително на тези политици, които изяснява, че мислят по какъв начин да върнат децата на България в страната. Това, което аз виждам, е нова вълна на приключване на деца от България, в случай че не засилим към еврозоната “, безапелационен беше той.

Росен Плевнелиев обърна внимание и на това, че общините ще страдат от неналичието на бюджет. Той е безапелационен, че страната ни се нуждае от правосъдна промяна, рационализация на страната и баланс в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР