Виждам хибридните заплахи като комбинирани дейности, които се провеждат непрекъснато,

...
Виждам хибридните заплахи като комбинирани дейности, които се провеждат непрекъснато,
Коментари Харесай

Военният министър: Русия дестабилизира страните от Черноморския ...

" Виждам хибридните закани като комбинирани действия, които се организират непрестанно, с цел да се понижат потенциала и волята за опозиция против злонамерени въздействия. Русия не престава да ползва нападателна тактика за дестабилизиране на страните от Черноморския район ", съобщи министър Тагарев в изявлението си по време на конференцията.

 

По думите му разпространяването на дезинформация и агитация е водещ детайл от хибридната война на Кремъл против страните в нашия район, в това число България и Румъния.

 

" Тази тактика се равнява на когнитивна война, посредством която Русия се пробва да реализира своите геополитически упоритости, манипулирайки публичните усещания и употребявайки насаждани страхове. Когнитивната война на Кремъл обгръща доста посоки и има за цел да управлява нашите позиции по политически, стопански, обществени и културни въпроси и да дестабилизира демократичните системи за ръководство ", добави той.

 

" Стратегията на Кремъл за дезинформация в Черноморския район употребява съветското икономическо въздействие. Дезинформационните действия на Русия са многопластови, като интензивно разчитат на водачи на въздействие. Този метод има за цел да затрудни разграничаването сред държавни и неправителствени участници ", означи също по този начин министърът на защитата.

 

Проф. Тагарев сигнализира, че от началото на войната против Украйна Кремъл няколко пъти и намерено насочва закани за потребление на своя нуклеарен боеприпас, като уточни съответни изказвания на съветски политици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg