Виждам едно дребнотемие, което залива публичния живот и ни вади

...
Виждам едно дребнотемие, което залива публичния живот и ни вади
Коментари Харесай

Бивш вицепремиер от ГЕРБ работила изключително вдъхновяващо с лицата на ПП

Виждам едно дребнотемие, което залива обществения живот и ни вади от значимите тематики. Когато бях вицепремиер по съдружната политика, в кабинета ми бяха огромна част от хората, които сега са в държавното управление и са от " Продължаваме промяната ". Те бяха доста по-млади, доста по-ентусиазирани, доста умни. Божидар Божанов, Калина Константинова... С Кирил Петков и Асен Василев, които имаха контакт с държавното управление още от 2010 година - с тях също съм имала контакт.

Това съобщи пред Нова телевизия някогашният вицепремиер и вътрешен министър от ГЕРБ, както и до неотдавна дипломат на България в Израел Румяна Бъчварова.

" Изключително вдъхновяващо ". Така дефинира работата си с Петков и Василев тя.

" Те бяха още по-млади и възторжени в нещата, които желаеха да реализират. Но не бяха от ГЕРБ и мисля, че мястото им беше точно в този кабинет на вицепремиера по съдружна политика. "
 Правителство с втория мандат и ротация Денков/Габриел
Правителство с втория мандат и ротация Денков/Габриел

Договореното сред ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ

Макар и познавайки главните лица на " Промяната ", Бъчварова отказала да бъде медиатор сред ГЕРБ и Политическа партия след основаването на " некоалицията ". Диагнозата й за положението на сглобката обаче не е изключително ласкава - липсвало " взаимното почитание " сред партиите, което е от базисно значение.

Като наложително дефинира Румяна Бъчварова подписването на

" Но най-важно е разбирането, че би трябвало да следваш избрани правила. И тук желая да кажа моите опасения по отношение на така наречен " ротационно " държавно управление - това е една модерна форма, при която в обстановка на раздробена политическа картина това е опция да регламентираш ръководство на непоклатимост и изясненост - това го видях в Израел. Но методът, по който се конструира държавното управление, е друг и стартира от А и приключва до Я. При нас не е изпълнено по никакъв метод - споделяме, че ще има ротация на министър председателите, само че в случай че помните, всичко стартира с ротацията на ръководителя на Народно събрание. Тогава беше казано 3 месеца, в този момент се оказа 18 месеца. Защо? ", показа опасенията си тя.

И предвижда, че през месец март следващата година, когато следва да се реализира премиерската ротация, няма да има изясненост какво да се прави.
 Асен Василев: Ротация ще има единствено сред Денков и Габриел, министрите остават
Асен Василев: Ротация ще има единствено сред Денков и Габриел, министрите остават

Единственият различен вероятен кабинет е ГЕРБ да стартират да ръководят с " Възраждане " и БСП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР