„Виждам, че всички колеги сме на едно мнение, че това

...
„Виждам, че всички колеги сме на едно мнение, че това
Коментари Харесай

Ива Митева оптимистично: Новият кабинет би бил по-здрав и силен от първия, но...

„ Виждам, че всички сътрудници сме на едно мнение, че това е по-доброто решение сега за всички нас. И то не по тази причина дали ще бъдем в Народното събрание или не, повярвайте ми това изобщо не е въпрос, който спри на масата, а по-скоро тук отчитаме всички последствия, които ще следват от обстановката, в която сме ние в България. И освен в България, само че и в други страни. Наистина сме загрижени и считам, че би трябвало да излезем от тази криза”, разяснява Митева пред БГНЕС.

Тя приказва за утвърждения на първо четене от правна комисия закон за КПКОНПИ и неговото значение за сформиране на ново държавно управление.

„ От нас е явен знак и ние го декларирахме още през вчерашния ден. Направили сме нашите бележки и опасения във връзка с антикорупционния закон. Подкрепихме законопроекта през вчерашния ден да, тъй като считаме, че в действителност антикорупционното законодателство се нуждае от дълбока смяна. Многократно съм заявявала, че настоящият закон не е добър и се нуждае от сериозна реорганизация. Приехме и решение да се организира публично обсъждане”, добави Митева.

Ние съблюдаваме компактно това, което ни беше обещано като управническа стратегия. Утре тръгваме към избор на ръководител на КПКОНПИ. Нямаме и ден за бавене по този въпрос, заяви Митева.

Дали Бойко Рашков ще оглави Антикорупционната комисия или не, е въпрос на съответни оферти. Не мога да кажа към този миг дали ще имаме претендент, мисля, че и името на Рашков предстои на разискване, тъй че всичко е въпрос на диалози, продължи Митева.

Относно връзките сред Има Такъв Народ и Политическа партия и възможната нова номинация на Асен Василев за министър председател, тя акцентира: „ Знаете нашето мнение във връзка с Петков и Василев. Имаше и избор на съмнение, там изразихме изрично мнение. Аз скърбя, че Василев не съумя да усвои своя мандат. Знаете, че ние бяхме отворени за диалози. Казахме, че ще беседваме, даже бяхме подготвени да го подкрепим, само че за жалост той не направи никакви старания в тази посока”, посочи Митева.

Мисля, че в случай че в този момент образуваме кабинет, той ще е доста здрав и мощен в сравнение с беше първичният, съобщи още Ива Митева от Има Такъв Народ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР