Виждам, че в България за мнозина, не за всички, но

...
Виждам, че в България за мнозина, не за всички, но
Коментари Харесай

В Русия пак обвиниха България заради историята, Решетников приравни БСП и ГЕРБ

" Виждам, че в България за мнозина, не за всички, само че за мнозина, православието, вярата, е единствено дума. Те се държат като диваци, като езичници. Не виждаме огромна разлика сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Социалистите обичат да дават обещание, само че като ГЕРБ не вършат нищо за развиването на руско-българските връзки ". Това съобщи някогашният военачалник от съветското разузнаване и изпълнителен шеф на Сдружение за развиване на съветското историческо обучение " Двуглав орел " Леонид Решетников . Именно неговото име изплува на повърхността като съществена настояща фигура преди президентските избори, извоювани от Румен Радев . Преди вота той се срещна в Москва с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която по-късно отхвърли това, а на срещата са били обсъждани кандидатурите, които Българска социалистическа партия може да поддържа за президент.
" Споровете по историческата истина са вероятни, само че без откровени неистини. Колкото повече българските управляващи и историци фалшифицират историята и хитреят за Освобождението, толкоз повече руснаците ще не помнят за България, ще е по-трудно за нас и знаещите, уважаващи ни българи да работим в интерес на естествените връзки сред Русия и България ", съобщи още той.
Решетников изключи патриарх Кирил да е взел участие в каквито и да е политически измами. " Просто, той не е издържал да слуша благодарности в публични речи към незнайни финландци и литовци , които не са били в съветската войска. Затова и Румен Радев, който има етикет на " проруски надъхан ", само че също говореше по този начин, трябваше да го изслуша ", добави той.
" С огромно страдание би трябвало да заявя, че Русия и България са се разминали съществено и че вероятността, че обстановката ще се промени към по-добро, не е забележима. Явно раздялата сред двете страни ще се ускори, защото България е член на НАТО, изключително враждебна организация, член на Европейски Съюз, която упражнява против нас жестоки наказания, правилен съдружник на Съединени американски щати, които ни смятат за зложелател номер едно. Оттам идват всички проблеми ", разяснява още Решетников.

Критично по тематиката се изрече и ръководителят на синодалния отдел за външни църковни връзки митрополит Иларион Волоколамски. Той е на мнение, че към преразглеждане на историята и омаловажаване на ролята на Русия във значими за Европа събития е склонна освен България, само че всички страни от някогашния Варшавски контракт , предава Интерфакс-Религия.
" Мисля, че в една или друга степен това визира всички страни от така наречен постсъветско пространство и всички страни от някогашния Източен блок, съвсем всички от които през днешния ден влизат в състава на НАТО ", разяснява митрополитът в предаване на телевизионния канал " Россия-24 ", представено от Агенция " Фокус ".
Според него в България се пренаписва историята. " Още преди няколко години на тържествата по случай следващата годишнина от Освобождението на България от османска власт Русия изобщо не е споменавана, въпреки тъкмо тя да афишира война на Османската империя ", съобщи още той.
" В състава на съветската войска е имало представители на разнообразни националности. Своя принос в освобождението на България е дала и Румъния, само че точно съветската е била главната мощ, която е осигурила успеха ", разяснява Иларион.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР