Виждал съм всякакви протести. Хората протестират за свобода, автономия, за

...
Виждал съм всякакви протести. Хората протестират за свобода, автономия, за
Коментари Харесай

За пръв път виждам хора да протестират за правото на шефовете си да си купят най-новия Bugatti: Тео Ушев

Виждал съм всевъзможни митинги. Хората стачкуват за независимост, автономност, за права, почтено възнаграждение, обществено обезпечаване. За пръв път обаче виждам хора, протестиращи за правото на шефовете си да си купят най-нов модел Bugatti, написа световноизвестният аниматор Теодор Ушев във Facebook.

Тази заран протестиращите от транспортния отрасъл блокираха пл. " Сточна гара " в София. Освен кръговото кръстовище на Сточна гара, за към час бяха затворени и пл. " Лъвов мост " и " Петте кьошета ".

``Правителствата са краткотрайни, превозът е безконечен!``: митингът блокира за час Сточна гара, Петте кьошета и Лъвов мост.

Организатори на митинга под надпис " НЕ на унизително ниските заплати! " са Федерацията на транспортните служащи на КТ " Подкрепа " и Съюзът на транспортните синдикати в България. Те упорстват за актуализация на държавния бюджет за превъзмогване на последствията от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите. На " Петте кьошета " са работещи от " Столичен електротранспорт ", " Столичен автотранспорт ", " Метрополитен ", " Център за градска подвижност ".

На митинг в София излязоха и таксиметровите водачи с претенции за понижаване на цените на горивата.

Протестните демонстрации не престават и на други места в страната.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР