Вижда се, че ДПС запазва относителния си дял. Това каза

...
Вижда се, че ДПС запазва относителния си дял. Това каза
Коментари Харесай

И ДПС няма да подкрепя безусловно

Вижда се, че Движение за права и свободи резервира относителния си дял. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на конференция в централата на партията в края на изборния ден. Той означи ниската изборна интензивност като фактор на тези избори.

По думите му тя е в резултат на интервала, в който се организират изборите, както и машинното гласоподаване. Ниската изборна интензивност дружно и с ролята на служебния кабинет в изборния развой, от Движение за права и свободи настрана ще проучваме и разясняваме, сподели Карадайъ.

Движение за права и свободи няма да поддържа абсолютно, акцентира ръководителят на придвижването. Условията на Движение за права и свободи са - възобновяване на нормалността в политиката и възобновяване на демокрацията, сподели Карадайъ. По думите му това значи държавните органи и институции да действат според Конституцията и законите на страната, в услуга на българските жители и в помощ на бизнеса и бизнес средата, а " не да са бухалка против бизнеса и българските жители ". Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и принадлежности, означи той.

Второто изискване на Движение за права и свободи за поддръжка на ново ръководство е да има ясна стратегия за ускорено икономическо развиване на страната на база целите на Европейски Съюз.

" Ако през април изборите дадоха старт на рестарта, т.е. смяна на " модела ГЕРБ ", ние доста изрично декларирахме, че моделът " стани да седна " не е смяна на " модела ГЕРБ ". Напротив - смяната е възобновяване на нормалността в политиката и възобновяване на демокрацията ", разяснява ръководителят на Движение за права и свободи. Той напомни, че в последните 12 години от Движение за права и свободи интензивно приканват за разговор и нормалност в политиката.

Някои хора се пробваха да употребяват тематиката за Делян Пеевски като инструмент в изборите, аз не мисля, че тази тематика ни е попречила или ни е помогнала за изборите, сподели Карадайъ в отговор на въпрос.

От Движение за права и свободи ще проучват и за какво на тези парламентарни избори ромите не гласоподаваха.

Карадайъ поздрави всички български жители, които участваха в изборите и благодари на гласувалите за Движение за права и свободи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР