Вижда добре, не ползва очила и дори може да вдява

...
Вижда добре, не ползва очила и дори може да вдява
Коментари Харесай

Столетницата Рахиме Сеидова: Цял живот на тютюневата нива, сега помагам в градината

„ Вижда добре, не употребява очила и даже може да вдява конец в игла ”, споделя за нея щерка й Гюлтен, написа rodopi24. Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави Рахиме Сеидова от Ардино.

Той посети старата жена в дома й на ул. „ Преспа “, като й сервира откровените си пожелания за здраве, дългоденствие и спокойни старини. Да честитят празника пристигнаха още регионалният водач на Движение за права и свободи Изет Шабан, ръководителят на общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.
По случай кръглата годишнина Ресми Мурад и Сезгин Байрям връчиха на баба Рахиме Поздравителен адрес и дарове. Изключително разчувствана баба Рахиме благодари сърдечно на управлението на общината за оказаното й внимание. Тя е родена на 4 октомври 1917 година в близкото село Ахрянско. Омъжила се за Февзи Кязим от Ардино, който умрял преди 37 години. Двамата са отгледали пет деца. Днес старата родопчанка се радва на доста внуци и правнуци.
Дъщеря й Гюлтен споделя, че непрекъснатият труд е направила майка й мощна и издръжлива. „ Цял живот се е трудила, работила е тютюн. Все още ми оказва помощ в градината. Вижда добре, не употребява очила и даже може да вдява конец в игла”, показа Гюлтен Февзи, която се грижи за нея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР