Виж накъде да се насочиш според проучванията за най-безопасните дестинации

...
Виж накъде да се насочиш според проучванията за най-безопасните дестинации
Коментари Харесай

Най-безопасните дестинации по света, ако пътуваш сам

Виж накъде да се насочиш съгласно изследванията за най-безопасните дестинации за соло пътешественици.

Сингапур



Според отчет на Gallup от 2018 година след изследване на 150 000 души какъв брой безвредно се усещат в личния си град, вървят ли сами през нощта, доверието им в локалната полиция и така нататък Сингапур се подрежда измежду най-безопасните дестинации за независимо пътешестване.

Исландия



През 2017 година Global Index (GPI) класира Исландия като най-безопасната дестинация за седма поредна година и с помощта на красивото Северно зарево, ледниците и Синята лагуна, несъмнено си коства да бъде посетена.

Финландия



Финландия бе определена за най-безопасната страна на земята съгласно Световния стопански конгрес (WEF). Данните са основани на фактори като БВП, дълготрайност на живота, благотворителност, обществена политика и корупция. Наричат страната „ Европейска Япония “ поради нравствените добродетели.

Холандия



Амстердам може да има неприятна известност поради алените фенери и дрогата, само че също по този начин се е трансформирал в част от 25-те най-безопасни града на Trip Advisor в света. Това е по този начин, поради доста по-ниските равнища на престъпност спрямо други известни европейски столици, а насилието и нападенията са изключителна необичайност.

Япония



Отново съгласно изследване на Trip Advisor Токио, Япония, е най-сигурният град в света и дамите могат да пътуват сами даже през нощта. Като цяло хората там са позитивно настроени.

Боракай, Филипините



Едва ли е изненадващо, че филипинците са измежду 5-те най-щастливи жители на планетата. Престъпността не е висока и надали ще имаш някакви проблеми, в случай че си соло странник там. Кой би направил нещо неприятно на фона на бели пясъци, синя вода и превъзходни залези?

Хърватия



Дубровник е прочут с това, че там са снимани фрагменти от „ Игра на тронове “ и с богатата си история, която е ясно осезаема на всички места. Твърде евентуално е да си толкоз заета с разглеждане на забележителности и да забравиш, че въпреки всичко си сама. Това оказва помощ на TripAdvisor да го оцени като третото най-безопасно място в света, а Telegraph показва и относително ниската терористична опасност на страната.

Норвегия



Северните страни постоянно са отпред на листата с най-безопасните места по света и Норвегия не е изключение. Един дълъг уикенд в Осло?

Швейцария



Освен, че е оповестена за най-хубавата страна в света от US News и World Report съгласно индикатори като качество на живот, бизнес благоприятни условия и други, изследването на Gallup, включващо 150 000 души, дава на Швейцария рейтинг 90 на 100. Предупреждаваме: Женева, Цюрих и Люцерн са известни и с това, че са скъпи.

Канада



Канада също е оповестена за една от най-безопасните страни, като World Nomads разяснява, че това е една от най-приветливите дестинации в света за дамите, написа Cosmopolitan.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР