Виж ме е оригинален музикален филм за силата на надеждата

...
Виж ме е оригинален музикален филм за силата на надеждата
Коментари Харесай

Виж ме: филмът за силата на надеждата по време на COVID-19 пандемията

" Виж ме " е автентичен музикален филм за силата на вярата и връзката по време на световна пандемия, породена от COVID-19. Заснет като кинематографично музикално преживяване, „ Виж ме ” поетично преплита музикалния принос на оркестри и хорове от Афганистан, Австрия, Бразилия, Китай, Италия, Южна Африка и Съединените щати в един извънреден миг на хубост и единение, който ще ни припомня години наред за този миг от историята. Лентата можете да гледате в ефира на .

Продуциран и сниман през есента на 2020 година в изискванията на изключителни провокации, подбудени от Коронавирус пандемията, самият филм е удостоверение за упоритостта на артистите и универсалната потребност от себеизразяване. Лентата е основана в съдействие с дами диригенти и млади музиканти от целия свят и манифестира опцията за нова, по-всеобхватна епоха след пандемията. Световната премиера на кино лентата „ See Me: A Global Concert ” се състоя на 24 януари 2021 година като част от церемонията по откриването на виртуалното събитие на Световния стопански конгрес в Давос.

Филмовият план е умислен от диригента Марин Алсоп. Той обгръща от самостоятелното до световното. Както споделя Алсоп, " Това е пътешестване - от един глас, който свири соло на Бах, през доста гласове, които пеят новата пиеса на Рина Есмаил, до стотици гласове, които честват нашата красива планета в Симфония " Пасторал " на Бетовен. Това е странствуване, което се надяваме да носи разтуха, наслада и най-важното - вяра ".

Прочутият виолончелист Йо-Йо Ма свири дружно с млади музиканти от оркестри и хорове в Пекин, Дракенсберг, Флоренция, Кабул, Филаделфия, Сао Пауло и Виена. Международно приетият креативен екип, който стои зад плана, включва режисьорката Бернадет Вегенщайн и креативния шеф Ес Девлин. Различните екипи трябвало да провеждат както представленията, по този начин и основаването на кино лентата посредством поредност от телефонни диалози и виртуални срещи поради часовата разлика.

Всяко място имало своите тествания и компликации. Те варирали от това артистите от хора на Държавния оркестър на Сао Пауло да носят маски по време на осъществяването, през поривите напразно във Филаделфия по време на осъществяването навън от Камерен оркестър " Черната перла " на частта " Буря " от Пасторала на Бетовен, до мъглата, която обгръща солиста от Симфоничния оркестър на Виенското радио ORF.

Създателите на кино лентата надалеч не възприемат тези провокации като спънки, а одобряват необикновената обстановка. За Джон Бенам, оператор на кино лентата, опцията да работи с голям брой персони и култури е извънредно потребна. " Толкова е хубаво да имаш сходна тематика, вкоренена в музиката и езиците, към която всички хора могат да гравитират и да споделят ", споделя той и добавя: " По един чудноват, неповторим, COVID-19 метод всеки, който участваше в основаването на кино лентата, улови малко от локалния усет за всяка от страните и средите ".

Това беше прекарване, което накара всички участници да работят и да мислят по друг метод. За продуцента на кино лентата Анет Портър възприятието за необходимост, което съпътствало плана, било позитивна мощ, която подобрила крайния резултат. " В разгара на пандемията, която ни тласкаше във вътрешността и затваряше порти, това просто ни принуди да създадем кино лентата по-бързо и по-задълбочено. А аз не желая да се върна към вид филмопроизводство, който не включва това ", споделя тя.

Даниел Уолш, оператор на южноафриканската част, показва, че от основателите на филми постоянно се е изисквало да вземат решение проблеми. И на никое място това не е толкоз явно, колкото при основаването на този филм. " Този филм е построен върху остарели и нови другарства - хора, които се събират, с цел да създадат нещо удивително. Това е неговото най-трайно завещание. "

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от , е богата и разнообразна библиотека със наличие. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно наличие, което включва разнообразни изкуства – спектакъл, балет, опера, класическа и съвременна музика, документални филми и още доста други. Предлага елементарен достъп до световноизвестни продукции, извънредно наличие и специфични оферти, които не могат да бъдат открити в други платформи в България.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР