виж галерията По заповед на кмета Димитър Николов бе извършена проверка

...
виж галерията
По заповед на кмета Димитър Николов бе извършена проверка
Коментари Харесай

Провериха готовността на почистващите фирми в Бургас за зимата

виж галерията По заповед на кмета Димитър Николов бе осъществена инспекция на компаниите, които ще реализират зимното поддържане на пътищата на територията на община Бургас. Нейната цел е да се увеличи готовността за деяние при усложнена конюнктура, да се подсигури почистването на пътните артерии при снеговалеж и да се предотвратят бедствени обстановки, провокирани от неприятни метеорологични условия.
Служители от разнообразни дирекции на общинската администрация, взаимно с представител на "Пътна полиция ", посетиха базите на сдруженията "Консорциум Титан - Бургас ", "Благоустройствени градежи ", "Бургасинвест " и "Чистота " ЕООД, инспектираха профилираната техника и наличните количества инертни материали и луга.

Проверка бе осъществена и на техническото положение на машините и дали те са оборудвани с всички нужни средства за работа в рискови обстановки. Инспекцията откри, че сдруженията разполагат с нужните запаси за поддръжка на пътната мрежа.

Междувременно Община Бургас продължава да работи по превантивните ограничения за попречване на наводнения. В момента се почистват водосборни корита и канавки в село Равнец и квартал "Лозово ".

През сегашния есенен сезон са били почистени огромна част от речните корита и дерета от наноси и изхвърлени боклуци.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР