виж галерията Историята на едно куче, което чака да се появи

...
виж галерията
Историята на едно куче, което чака да се появи
Коментари Харесай

Историята на куче, което чака починалия си стопанин, трогна цяла България

виж галерията Историята на едно куче, което чака да се появи неговият собственик всеки ден, трогна цяла България. Сара, както в началото става известна във Facebook, изгубва стопанина си, до момента в който той я разхожда в "Западен парк ". Мъжът получава инфаркт и го води кола за спешна помощ, а тя остава сама в парка. Всеки ден по-късно отива на мястото, откъдето са отвели стопанина й, с вярата, че той ще се появи. Кучето става известно, откакто жена го вижда да чака на мястото си в парка и разказва историята му във Facebook: 
"Историята на Сара е като от филм... От няколко месеца тя живее на входа на "Западен парк ", имала е собственик, на който по време на разходката в парка му става неприятно, идва кола за спешна помощ и го откарва, а Сара остава да го чака там. За страдание той не се връща (може и да е умрял, никой не знае) и тя е там от месеци. Охраната на парка се грижи за нея и споделят, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, само че тя бяга и се връща още веднъж на входа на парка, където е била последната й среща със своя човек. 
Когато мине кола за спешна помощ със пуснати сирени, Сара бяга към нея и стартира да вие. Аз съм разтърсена от нейната лоялност и любов и ми се желае доста хора да се поучат от тази чиста обич. Надявам се, че стопанинът й е имал родственици, които ще могат да я приберат и да се погрижат за това извънредно правдиво творение ".
Истината се оказва доста по-трагична. Оказва се, че притежателят на кучето фактически е умрял, само че не преди месеци, а преди цели четири години. И през цялото това време вярното животно отива всеки ден непроменяемо на едно и също място: "Историята на Сара има непредвиден поврат! С мен се свърза момче, което удостовери нейната орис, само че с корекция, че е от 4 години (а не месеци). Шура (истинското име на кучето) си има попечители от 4 години, всяка вечер си спинка при тях, а денем е в "Западен парк "! По стичане на събитията са били разграничени един месец, само че от довечера тя още веднъж си е при тях! Благодаря на всички които споделиха и не останаха безучастни към нейната орис! " 
Трогателната история на Сара - Шура фактически разчувства доста хора. Още повече в киното има към този момент снимани филми с сходен сюжет. По-старата версия е съветският "Белият Бим - черното ухо " - историята на едно куче, което по същия метод губи стопанина си, откакто го води кола за спешна помощ. По-съвременната версия е друга история по автентичен случай - тази на кучето Хачико, което всеки ден чака стопанина си, изигран от Ричард Гиър, на гарата, без да знае, че той е умрял.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР