Вихърът от събития в България пак се превърна в буря.

...
Вихърът от събития в България пак се превърна в буря.
Коментари Харесай

Ядрена шизофрения Made in Bulgaria – ДПС да е най-отговорна

Вихърът от събития в България отново се трансформира в стихия. И отново, наподобява, всичко ще излезе през носа на елементарните българи – тъй като вятърът задуха прекомерно мощно от една посока.
Вероятно за мнозина е изключително досадна тематиката „ Белене”, само че надали тя би им била толкоз досадна, в случай че осъзнаят какъв удар по джоба им би била. Особено след вчерашното съвещание на Комисията по енергетика в Народното събрание, на което доста ясно пролича по какъв начин ГЕРБ и Българска социалистическа партия т.е. Бойко Борисов и Корнелия Нинова работят език в език в гьола!
Проектът " Белене " към този момент е нов – това разгласи сегашният енергиен министър Теменужка Петкова. И беше подкрепена от Румен Овчаров! Това е все едно Саурон да се прегърне с Фродо, Аря Старк да се омъжи по обич за Джофри Баратеон, Зинедин Зидан да кани всяка вечер на другарска раздумка Марко Матераци, а Палестина да признае Йерусалим за столица на Израел! И с цел да е цялостен фарсът, Рамадан Аталай от Движение за права и свободи сподели на влюбените птички, че " опетнен от ГЕРБ план в този момент го пробутвате на вложители "! Движение за права и свободи да ти споделя очевидното за топ 3 образец за корупцията в България – по-жалко от това няма накъде.
Изключително показателно е и по какъв начин Теменужка Петкова почна да плаши, че НЕК ще банкрутира, в случай че го няма " Белене ". Ще банкрутира, тъй като към този момент заплаща на руснаците за оборудването ли, г-жо Петкова? Или тъй като не осигурихте задоволително добра юридическа отбрана в арбитража – наехте адвокатската фирма White § Case, която в същия миг защитаваше съветската страна против иск от ЮКОС на Михаил Ходорковски за 50 милиарда $. Дори да няма спор на ползи, а в това мъчно може да бъде уверен всеки с капка мозък в главата, White § Case сигурно хвърляше повече старания по делото за 50 милиарда $, а не за 620 млн. евро. Тази адвокатска фирма посъветва страната да няма дело в български съд, не апелира в точния момент пред Швейцарския висш съд, а по времето на Орешарски самият Борисов плачеше по какъв начин нещата се бавят, само че когато той беше министър председател, неговото държавно управление избра американците да ни пазят по арбитража.
Другата хумореска, която беше развита в Комисията по енергетика през вчерашния ден от остарели енергетици като Иван Генов, беше по какъв начин страната би трябвало да подсигурява заема за " Белене " – 10 милиарда евро, тъй като по този начин лихвите ще са по-ниски и токът от централата ще е по-евтин. Да, лихвите ще са по-ниски – вместо 7-8%, ще са 5-6%. Това по какъв начин тъкмо ще смъкна цената на тока от „ Белене” от близо 80 евро на мегаватчас, колкото предвиждат даже и Българска академия на науките, до 25 евро, за колкото бълнува господин Генов? Като прибавим и по какъв начин Българска социалистическа партия желае модел " Пакш " - т.е. както в Унгария, Русия да даде заем и България да го подсигурява, картинката е мъчително, непоносимо ясна!
Между другото във връзка с нервността, изключително в " Пеевски медия груп ", по какъв начин Борисов към този момент убедил Путин " Турски поток " да завие към България, най-добре разяснява финансовият министър Владислав Горанов (този, дето го сочат човек на Пеевски) – нереалистично е, тръбите за " Турски поток " стигнаха Турция. Имало значи накъде да е по-жалко за Борисовата България...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР