Виетнамският вносител на Volkswagen ще бъде глобен заради карта в

...
Виетнамският вносител на Volkswagen ще бъде глобен заради карта в
Коментари Харесай

Volkswagen отнесе глоба заради териториален спор между Китай и Виетнам

Виетнамският вносител на Volkswagen ще бъде санкциониран поради карта в навигационната система на новия Touareg, която легитимира отхвърляни от Ханой териториални искания на Китай, оповестява Bloomberg. Острата реакция на виетнамските управляващи била провокирана от изображение на екрана в немския всъдеход по време на автомобилното ревю в гр. Хо Ши Мин. На екрана териториални води на страната били показани като част от Китай.

Морският сектор е обект на разногласия сред няколко южноазиатски страни и Пекин поради хипотетичните великански залежи на въглеводороди. По оценки на Съединени американски щати цената им може да доближава колосалните $2.5 трилиона (€2.25 трлн.). Китай и Виетнам към този момент са водили война поради гранични разногласия през 1979 година

Представителството VW Vietnam Auto ще би трябвало да заплати за грешката в картата сред 20 и 40 млн. донга (€778 - €1 556), а вносителят на марката World Auto Co. - сред 40 и 60 млн. донга (€2 334), като активността му ще бъде прекратена са интервал от 9 месеца, оповестява Главното митническо ръководство на Виетнам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР