Виетнамският премиер Нгуен Суан Фук обвини днес Пекин, че усложнява

...
Виетнамският премиер Нгуен Суан Фук обвини днес Пекин, че усложнява
Коментари Харесай

Виетнам никога няма да отстъпи територии на Китай

Виетнамският министър председател Нгуен Суан Фук упрекна през днешния ден Пекин, че усложнява обстановката в противоречивото Южнокитайско море. Фук също така се зарече, че ханойското държавно управление в никакъв случай няма да направи териториални отстъпки на Китай, съобщи ДПА.

"В последно време ситуацията в Южнокитайско море стартира още повече да се усложнява ", сподели Фук пред близо 500-те депутати, присъстващи на осмата сесия на виетнамското Национално заседание (парламента), почнала през днешния ден. "Това се дължи на сериозното тъпчене на морския суверенитет на Виетнам в прорез с интернационалното право, Декларацията за държанието на страните и постигнатия на високо ниво консенсус (между Виетнам и Китай) ", добави той.

"Нашата партия и страна поредно са заявявали, че в никакъв случай няма да отстъпим това, което е част от нашата самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност ", уточни Фук на съвещанието на Народното събрание, което бе излъчено онлайн по виетнамската телевизия.

На почналата през днешния ден сесия на виетнамския парламент депутатите се чака да одобряват 13 закона и да прегледат девет законопроекта, а също по този начин и да зададат задачата за постигане на брутния вътрешен артикул за 2020 година Сесията ще продължи месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР