Виетнам откри нов вариант на Covid-19, който се разпространява бързо

...
Виетнам откри нов вариант на Covid-19, който се разпространява бързо
Коментари Харесай

Във Виетнам се появи нов хибриден COVID-19

Виетнам откри нов вид на Covid-19 , който се популяризира бързо по въздуха и съставлява композиция от индийски и английски вариант , оповестиха държавните медии в събота, представени от Агенция Франс Прес.

Страната се бори с нови огнища на повече от половината от територията си, в това число индустриални зони и огромни градове като Ханой и Хошимин .

" Открихме нов хибриден вид от вариантите на Индия и Обединеното кралство ", разяснява министърът на опазването на здравето Нгуен Тан Лонг. " Характерното за този вариант е, че той се популяризира бързо по въздуха. Концентрацията на вируса в течността в гърлото се усилва бързо и се популяризира доста мощно в околната среда. "

Той не посочи броя на случаите , регистрирани с този нов вид, само че сподели, че Виетнам скоро ще разгласи откритието в международната карта на варианти .
 Южна Азия надвиши 30 млн. случая на COVID-19
Южна Азия надвиши 30 млн. случая на COVID-19

Над 3,5 млн. починали от Коронавирус по света и близо 169 млн. инфектирани

Има седем известни разновидността на ковид във Виетнам преди известието на Лонг, съгласно Министерството на здравеопазването.

Преди това страната получи необятно поради нападателната си пандемична реакция , като всеобщите карантини и строгото следене на контактите оказват помощ да се поддържа релативно невисок % на зараза.

Новият кръг от инфекции накара обществеността и държавното управление да се опасяват и управляващите бързо слагат строги ограничавания върху придвижването и бизнес активността. Кафенета, заведения за хранене, фризьорски салони и масажни салони, както и туристически и религиозни места се затварят в разнообразни региони на страната.

Виетнам - страна с 97 милиона души - е ваксинирал малко над милион жители. В момента ускорява имунизацията и се надява да реализира стаден имунитет до края на годината, съгласно министъра на опазването на здравето.

Властите приканиха хората и бизнеса да дарят пари за подкрепяне на набирането на ваксини , до момента в който посолствата и интернационалните организации са помолени за помощ, оповестяват държавните медии. Понастоящем страната има близо два милиона дози ваксина на AstraZeneca , само че съобщи, че купува повече от 30 милиона дози от Pfizer .

Освен това се водят договаряния с Русия за производството на Sputnik V , съгласно държавните медии и работи върху лична ваксина.
 УНИЦЕФ купува 200 млн. дози
УНИЦЕФ купува 200 млн. дози " Спутник V "

Русия се разгласи за еднакъв достъп до имунизациите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР