Виетнам обяви, че е разработил, в партньорство с американски изследователи,

...
Виетнам обяви, че е разработил, в партньорство с американски изследователи,
Коментари Харесай

Виетнам разработи първата ваксина срещу африканската чума по свинете

Виетнам разгласи, че е създал, в партньорство с американски откриватели, първата в света ваксина, която да се ползва на прасетата за битка против африканската чума по свинете, съобщи Франс прес.

Очаква се управляващите в Ханой да разрешат използването ѝ от на следващия ден. Те желаят и да могат да я изнасят на международния пазар, с цел да оказват помощ на страни, където епидемията всява безпорядък в отглеждането на животни.

" Производството на имунизацията е историческо събитие ", акцентира през вчерашния ден заместник-министърът на земеделието Фунг Дук Тиен. Той не заяви периоди за започване на износа, нито оценка на индустриалния потенциал на Виетнам.

Африканската чума по свинете е безвредна за хората, само че опустошителна за добитъка. Тя беше записана за първи път във Виетнам през февруари 2019 година и от този момент страната трябваше да заколи милиони глави добитък.

Досега в света нямаше ваксина, предотвратяваща това заболяване. Виетнамската ваксина се създава от 2020 година в партньорство с американски специалисти. Проведени са пет клинични изпитвания. Тя обезпечава на животните шестмесечен имунитет, посочи заместник-министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР