Виенският икономически форум тази година провежда своето 15-о юбилейно издание.

...
Виенският икономически форум тази година провежда своето 15-о юбилейно издание.
Коментари Харесай

15-о издание на Виенския икономически форум: Икономиката среща политиката


Виенският стопански конгрес тази година организира своето 15-о юбилейно издание. Събитието се организира през днешния ден в австрийската столица, оповестиха за Българска телеграфна агенция уредниците на форума.

Престижното събитие е под мотото " Икономиката среща политиката " и под почетното председателство на австрийския канцлер Себастиян Курц.

Този конгрес е значима част от политическите събития, които се организират във Виена, защото е включен в формалната стратегия на председателството на Съвета на Европейски Съюз от Австрия - трето по ред в историята на страната след влизането й в Общността.

Включването на 15-ото юбилейно издание на Виенския стопански конгрес, като част от формалната стратегия на австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз, е следващото и огромно самопризнание за дългогодишната и водеща роля на форума за развиването и задълбочаването на икономическите връзки в целия район на Балканите и Югозападна Европа.

В програмата на 15-ия Виенски стопански конгрес, който ще се организира в Къщата на инженерите (двореца " Ешенбах " ) в сърцето на австрийската столица, са планувани две сесии.

Сутрешната полемика ще е на тематика " Регионалното съдействие като част от европейската интеграция и цифровизация на Балканите ". Заедно с еврокомисаря по цифрова стопанска система и цифрово общество госпожа Мария Габриел, в полемиката ще вземат участие министър председателите на балканските страни, които са и почетни патрони на Виенски стопански конгрес.

Следобедната сесия също дава обещание да е гореща със своята тематика " Икономиката среща политиката ". Акцентите ще бъдат ориентирани към това по какъв начин едно мощно икономическо съдействие може да способства за една по-силна Европа.

Една от задачите на Виенския стопански конгрес е (след двете влиятелни конференции под същото мото " Икономиката среща политиката ", проведени по време на европредседателството на България в София и в този момент по време на европредседателството на Австрия във Виена) да се " прокара самобитен мост " към идното вдишване на председателството на Европейски Съюз в първата половина на 2019 година от Румъния - друга страна, членка на Виенски стопански конгрес, разяснява доктор Елена Кирчева, създател и общоприет секретар на Виенски стопански конгрес.

Сред участниците в 15-ия юбилеен Виенски стопански конгрес са още веднъж както високопоставени представители на районната и европейската политика, по този начин и президенти, изпълнителни шефове и ръководители на сполучливи и добре познати стопански субекти от австрийската, районната, европейската и международната стопанска система.

В рамките на конференцията дейни членове и сътрудници на Виенския стопански конгрес със значителен принос за развиването на районната стопанска система обичайно се удостояват с Годишна премия на Виенския стопански конгрес.

Номиниран нoсител на този влиятелен приз като страна членка на Виенския стопански конгрес - Кооперационен сътрудник за 2018 година, е България.

Годишното издание на Виенския стопански конгрес през ноември всяка година е във Виена, а в течение на годината се провеждат конгреси в страните членки под наслов Виенски стопански диалози.

Виенският стопански конгрес, който се утвърди като европейската икономическа платформа с централа във Виена, провежда извънредно сполучливо под същото мото " Икономиката среща политиката " своите " Софийски диалози 2018 " на 18-и май 2018 година в Националния замък на културата с присъединяване на министър-председателите на Западните Балкани и българския министър-председател, всичките почетни патрони на Виенския стопански конгрес.

Събитието бе част от формалната стратегия на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и бе оповестено за публично съпътстващо събитие на софийската среща " Европейски съюз - Западни Балкани ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР