Виена. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна

...
Виена. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова на Виенския икономически форум: Балканите са район с голям потенциал

Виена. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова получи от името на България влиятелната Годишната премия на Виенския стопански конгрес на гала през днешния ден. Призът е за страната ни като сътрудник на форума за 2018 година и във връзка огромния принос за развиването на районното икономическо съдействие по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството.
„ Балканите са регион с огромен капацитет и районните стопански системи се развиват бързо “. Това сподели по време на присъединяване си във Виенския стопански конгрес министърът за Българското председателство Лиляна Павлова. „ Започва да се регистрира наклонност за завръщане на младежите в техните родни страни, в това число в България, където цифровият бранш се развива извънредно добре и дава обилни благоприятни условия за работни места, високи приходи и развиване “, сподели още министърът за Българското председателство. „ За реализиране на осезаеми резултати за жителите е належащо да се откри прагматично и интензивно районно съдействие и водачите взаимно да търсят решения за развиване в разнообразни браншове на стопанска система “, добави Лиляна Павлова.
Петнадесетото юбилейно издание на Виенския стопански конгрес под мотото " Диалог за бъдещето 2018: Икономиката среща политиката " е част от календара на формалните събитията на Австрийското председателство и се организира под патронажа на федералния канцлер на Австрия господин Себастиан Курц.
Министър Лиляна Павлова взе присъединяване в работната сесия „ Силна Европа посредством мощна икономическа съгласуваност: създаване на мостове “, дружно с представители на политиката и стопанската система от европейските страни и Западните Балкани. Тя показа достиженията на Българското председателство в подтекста на неговите цели и решаващата му роля в Триото. Форумът във Виена е продължение на разискваните в София въпроси по отношение на ролята и смисъла на политиката в развиването на стопанската система.
Конференция под мотото " Икономиката среща политиката " беше проведена и в София по време на първото Българско председателство на съвета на Европейски Съюз. В " Софийските диалози " на 18 май т. година в НДК участваха министър председателите на страните от Западните Балкани и сътрудници на форума от целия свят. Годишното издание на Виенския стопански конгрес през ноември всяка година се организира в австрийската столица, а през годината се провеждат стопански диалози в страните членки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР