Вие току-що подписахте важна декларация за подкрепа от страна на

...
Вие току-що подписахте важна декларация за подкрепа от страна на
Коментари Харесай

Радев към Зеленски: Не подкрепям предоставянето на боеприпаси

Вие преди малко подписахте значима декларация за поддръжка от страна на България към Украйна. Тази декларация е значима стъпка в развиването на нашите връзки, само че аз не одобрявам педоставянето на муниции, изключително от запасите на българската войска. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с украинския си сътрудник Володимир Зеленски. 
Прочетете още
" Хубаво е да се дава на хората, с цел да могат да се пазят, с цел да не пристигна войната при вас. Недай боже да стане покруса и войната да пристигна при вас, какво ще вършиме тогава, в случай че никой не ви оказва помощ? ",  сподели президентът на Украйна.

" Убеден съм, че един ден ще бъдем част от Евросъюза ", сподели още Зеленски. 

Българският президент се разгласи за поредни старания за деескалация на спора, преустановяване на огъня и намиране на решение посредством дипломация.

Украинският президент Зеленски акцентира благодарността си за това, цче България е подслонила доста украинци. Хората на България схващат, че това не е спор, а война, разяснява той.

" Ако това е спор, страната няма да се напуща от милиони хора. Имаме това право, тъй като войната е на наша територия. Много благодаря, че през днешния ден яха подписани значими заявления в региона на енергетиката. Един от опитите за шантаж на Руската федерация е посредством цените на енергоносителите е след това посредством презвемането на Запорожката АЕЦ. Превземането на тази централа също не е спор, а война ", съобщи Зеленски и добави, че тази война не се води за безсилие на света, а за изтребване на украински жители.

По мотив думите на Радев че не поддържа даването на оръжие за Украйна, Зеленски попита - не подкрепяте с цел да не отслабне вашата войска или не подкрепяте усилването на Украйна?

" Вашата войска и всичко каквото имате ще бъде незадоволително да воювате с Русия, в случай че пристигна тук. Не тъй като имате слаба войска, тя е добра. само че би било незадоволително да воювате срещу страна от 160 милиона души ", сподели още украинският президент.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР