Вие сте сравнително нов на работното си място и нямате

...
Вие сте сравнително нов на работното си място и нямате
Коментари Харесай

Навиците, които влудяват всеки шеф

Вие сте относително нов на работното си място и нямате самообладание да извършите позитивно усещане на шефа си. Това е отлично, само че не е задоволително. Истината е че, когато навлизате в професионалния свят, вие носите някои персонални привички, които са допустими или не за шефа ви. И би трябвало да знаете разликата. Преди всичко би трябвало да се запознаете с навиците, които шефовете ненавиждат, тъй че да избегнете развиването им.

Не показвате разпоредителност

Никой началник не желае тежестта на хроничното увещание да легне на раменете му. Това лишава време, изтощително и той ще загуби доверие в качествата ви. Не чакайте да ви се споделя какво да вършиме. Когато вършиме усещането, че сте нестимулиран, изпращате ясно обръщение.

Показвате прекалено много разпоредителност

От друга страна, вие също би трябвало да не показвате прекалено много разпоредителност. Няма значение, в случай че това произтича от несъразмерна упоритост, мотивация, сила - това е един от многото привички, които шефовете ненавиждат. Бъдете деликатни и не изземвайте прекомерно доста непознати задания! Това е излишно. Вместо да вършиме усещане, че сте работлив, ще изглеждате видимо неефикасен.

Постоянно се оправдава

Това е един от най-досадните привички, които шефовете ненавиждат. Ако непрекъснато се извинявате това значи, че не желаете да поемете отговорност за личните си провали. Трябва да извършите разликата сред опрощение и опрощение. По формулировка първото се стреми към освобождение от виновността, до момента в който второто съставлява самопризнание на неточност.

Не спирате да се оплаквате

Това е просто един от тези привички, които шефовете ненавиждат. Само тъй като шефът ви е работил там известно време и печели повече пари не значи, че той е благополучен в някои аспекти от работата си повече от вас. Той има собствен живот и свои проблеми. Никой не обича натоварващите характери. Все отново правете разлика сред недоволство и градивна рецензия. В някои случаи втората е потребна.

Задавате прекалено много въпроси

Естествено, не е неприятно да задавате въпроси, изключително когато се пробвате да си изясните дилемите преди да ги поемете. В реалност, би трябвало да бъдете насърчавани да задавате въпроси. Задаването на прекалено много въпроси, изключително прекомерно доста глупави въпроси обаче е измежду навиците, които шефовете ненавиждат и може да стартират да ви заобикалят, тъй като ги отегчавате.

...............

Рос Бонандер за Business Insider
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР