Вие сте настоящият кмет на район Лозенец. Какво ви мотивира

...
Вие сте настоящият кмет на район Лозенец. Какво ви мотивира
Коментари Харесай

Константин Павлов: В “Лозенец” доказахме, че може да се управлява разумно, отговорно и почтено

Вие сте актуалният кмет на регион " Лозенец ”. Какво ви стимулира да се кандидатирате за втори мандат?

За този мандат имам вяра, че показахме по какъв начин в границите на локалната власт може да се ръководи рационално, отговорно и най-много честно. А " Лозенец ” се нуждае тъкмо от това. С моя екип започнахме доста хубави начинания и се надявам да имам опцията да ги довършим.

 Кое отчитате като максимален триумф през миналия мандат?

Най-сериозното достижение беше, че успяхме да изкараме региона от безвремието. Преди 4 години не чаках да заваря толкоз доста подценявани с години въпроси. Дори постройката на районната администрация беше едно недружелюбно, занемарено място. Направихме ремонт, с цел да бъде удобно на жителите, когато ни посещават. Заварих планове, които бяха оставени без придвижване. За доста значими терени нито процедурите по отчуждаване, нито градоустройствените процедури бяха почнали. Вярвам, че с моя екип успяхме да се оправим с това завещание, колкото и да беше мъчно.

Ключово беше, че прекратихме практиката на " инженеринг ” при публичните поръчки за строителство. Разделихме проектирането от осъществяването. И това скоро даде прелестен резултат - при градежа на разширението на 192 ДГ " Лозичка ” показахме, че има по какъв начин общинското строителство да бъде и бързо, и качествено. Ние се гордеем с това.

 За какво не Ви стигна времето като кмет на регион " Лозенец ”?

Моят мандат мина в това да бъда съпротива на болшинството в СОС. Това докара до голям брой прекъсвания, забавяния или цялостна нереализация на значими планове за " Лозенец ”. Не успяхме да стартираме належащия от десетилетия ремонт на бул. " Джеймс Баучер ”, защото СОС по този начин и не откри средствата за ремонт.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР