Вие нямате право на детски защото сте турски гражданин!. Това

...
Вие нямате право на детски защото сте турски гражданин!. Това
Коментари Харесай

Жертва на брутална кражба! Иво от Кърджали внезапно установи, че ... „станал” турски гражданин

„ Вие нямате право на детски тъй като сте турски жител! ”. Това чува 37-годишен кърджалиец, който даже не е стъпвал в Турция, от чиновници на „ Социално подкрепяне ” в града край Арда. Мъжът остава слисан, а при инспекция в Общината осведомителната система също е категорична-мъжът живеел от 12 години в южната ни съседка, оповестява 24rodopi.com.

„ Посочиха ми, че от 2005 година съм с непрекъснат адрес в Турция, жител съм на тази страна и това, надали не, не съм аз. Показвам им персоналната си карта, която смених преди 3 години, шофьорската ми брошура - преиздадена през април т.г., само че не! Бил съм турски жител и това е!”, разяснява Ивайло Коджабашев.

37-годишният мъж от години работи в строителството, както в България, по този начин и в Западна Европа. Няма даже „ червен паспорт”, а Турция е страна, в която не е стъпвал. След като служителите в Кърджали го направиха жител на непозната страна, в този момент пък е на път да загуби и детските за двете си деца заради приключване на периодите.

„ Казаха ми, че би трябвало да входирам документи за адресната ми регистрация. Аз в никакъв случай не съм я променял, пребивавам във „ Възрожденци”. В персоналните ми документи написа всичко, само че съгласно служителите това не важи. Не знам какво е станало, дали неточност в системата или някой ми е откраднал самоличността, нямам си и идея”, разяснява Ивайло.

Тепърва пък стартира борбата му със „ системата”, която го прати от 12 години да живее в непозната страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР