Вие не знаете кой е Къро? Мисля, че преди месец

...
Вие не знаете кой е Къро? Мисля, че преди месец
Коментари Харесай

Какво не каза Ясен Тодоров? frognews.bg

" Вие не знаете кой е Къро? Мисля, че преди месец и нещо Софийската градска прокуратура даде брифинг с шефа на Националното разследване (Борислав Сарафов, бел.ред.). Вътре бе намесено името на това лице, бяха представени записи от СРС, закани за магистрати... ", разяснява сбито Ясен Тодоров. 

Всъщност въпросът " Кой е Къро " не би трябвало да връща Ясен Тодоров единствено до онази конференция на прокуратурата, дадена малко преди следващите парламентарни избори. 

В по-далечно минало Каменов беше прочут като непосредствен сподвижник на Христофорос Аманатидис-Таки, който през 2009 година беше упрекнат като началник на група за разпространяване на опиати и нанасяне на тежки телесни повреди. Историята на Красимир Каменов-Къро минава през бурните години на 90-те, когато той и Таки са част от ВИС -1, която се управлява от Мето Илиянски. Разследва се връзката на Къро с убийството на Илиянски. През април стана ясно, че Къро е пуснат за търсене от " Интерпол ". 

Къро е един от основните играчи в подземния свят през последните 30 години.

Пред bTV обаче Ясен Тодоров отхвърли да отговори какво тъкмо значи разстрелът на Къро в ЮАР. Вероятно, тъй като едно от хвърлените в пространството имена за поръчителя на неговото ликвидиране е това на основния прокурор Иван Гешев както и връзката на случилото се с войната в правосъдната система. 

Тодоров обаче побърза да уточни, че убийството на Къро е резултат от закриването на Специализираната прокуратура - теза, която държавното обвиняване поддържа от месеци. Прокуратурата бе изключително срещу да се закрива въпросната конструкция, тъй като това обслужвало само и единствено олигарси. Истината е, че Спецпрокуратурата престана да съществува на фона на отчети, че работата й е извънредно неефективна, а също така липсват неоправдателни присъди за корупция по високите етажи. 

Ясен Тодоров отхвърли да каже още вижда ли връзка сред убийството на Къро и атентата против Иван Гешев и продължи да приказва за закриваенто на Спецпрокуратурата, което довело до връщането на мутренските години. Заяви обаче, че " не изключва " сходна връзка. 

" Не споделям, че хората, които ме наблюдават, са простреляли Къро ", отсече Тодоров. 

Зам.-шефът на следствието не сподели още какво съответно го тормози в правосъдната промяна, в случай че по думите му " не прави нищо неправилно и нелегално ". Посочи обаче, че признатите разпореждания давали опция основният прокурор да бъде освободен предварително с 13 вместо със 17 гласа във Висшия правосъден съвет - предписание. Според него това е " изключително законодателство ", което опонира на конституцията. Опасно съгласно Тодоров била и възбраната за образуване на парламентарна квота във Висш съдебен съвет. 

“Още по-опасното е на процедура да се касират извършените избори за професионалната квота - това е директна интервенция на законодателната власт в правосъдната. На процедура със законодателен акт се сменя акт на съда ", уточни Ясен Тодоров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР