Вие не сте просто изпълнител, вие сте насърчител. Докато другите

...
Вие не сте просто изпълнител, вие сте насърчител. Докато другите
Коментари Харесай

Германският президент към Макрон: Вие сте насърчител! Докато друг...

" Вие не сте просто реализатор, вие сте насърчител. Докато другите приказват за граници, вие говорите за хоризонти ", означи Щайнмайер в немския град Мюнстер, където удостои Макрон с Международната премия за мир на Вестфалия.

 

" Убеден съм, че фактът, че през днешния ден Франция и Германия са толкоз близки, се дължи значително на хора като вас. Вие сте постоянно подготвен да поддържате връзка с Германия, да започнете диалог и да ни извадите от черупката ни където и да е ", акцентира Щайнмайер в обръщението си към Макрон.

Германският държавен глава сложи специфичен фокус върху апела на Макрон за единна европейска политика по въпросите на сигурността и защитата, като и за обединени дейности във връзка с световната интернационална сигурност.

 

Макрон е повдигнал въпроса за суверенитета на Европа доста преди съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година, посочи Щайнмайер. " (Той приказва за) Една Европа, която брани ползите си самодейно и без значение - политически, софтуерно и военно ", безапелационен бе водачът.

Президентът на Франция бе почетен с наградата в Мюнстер в третия ден на формалното си държавно посещаване в Германия - първото на френски президент от 24 години насам. Програмата през днешния ден планува и диалози на Макрон с немския федерален канцлер Олаф Шолц в двореца " Мезеберг " по въпросите за европейската конкуренция и съдействие в региона на защитата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР