Вие наистина можете да се предпазите от инсулт, ако обърнете

...
Вие наистина можете да се предпазите от инсулт, ако обърнете
Коментари Харесай

Не ги пренебрегвайте: Един месец преди инсулт, тялото изпраща няколко предупредителни сигнала

Вие в действителност можете да се предпазите от инсулт, в случай че обърнете внимание на някои от признаците, които тялото ви се пробва да ви изпрати.
Има два типа инсулт, първият и по-често срещаният е исхемичният инсулт, а вторият – хеморагичния.
Първият вид е породен от свиване или задръстване на артериите на мозъка, което понижава притока на кръв. Вторият вид е по-рядко срещан и се предизвиква от кръвоизлив в мозъка. Трябва да обърнете внимание на всичко извънредно, което се случва с тялото ви, тъй като инсултът е петият в листата по аргументи за настъпването на гибел.
В случай, че кръвоносен съд, който има значима функционалност – да придвижва О2 и хранителни субстанции в мозъка, е блокиран от кръвен съсирек, може да се получи инсулт.

И тогава част от мозъка няма да получи задоволително кръв и мозъчните кафези ще стартират да умират.
Всички знаем, че мозъкът има доста разнообразни функционалности, написа „ Букварче “.
Когато настъпи инсулт, кръвта не доближава до зоната, която управлява избрана функционалност на тялото, което прави по този начин, че част от тялото да не работи както нормално.
Трябва да знаете предупредителните признаци за инсулт, тъй като можете да помогнете на себе си, приятелите и фамилията си, в случай че това се случи. Важно е да получите здравна помощ в точния момент, когато забележите някои от признаците.

Според специалисти признаците и признаците при другите хора могат да се разграничават, тъй като ще бъдат наранени разнообразни елементи на мозъка, само че е общ факт, че всички признаци стартират ненадейно.
А най-честите признаци са:
проблеми с дишането
болка
хълцане

промени по лицето
халюцинации
безсъзнание
епилептични припадъци
заболяване
слабост.

Учените откриха, че човек може да се защищити от инсулт, като употребява задоволително банани, бели и сладки картофи, и бял фасул.
Изследването е обхванало над 90 000 дами на възраст сред 50 и 79 години, следени в продължение на 11 години.
Резултатите от него демонстрират, че за тези от тях, набавяли си най-големи количества калий, рискът от инсулт е по-нисък с 12 % по-нисък, от исхемичен инсулт – с 16 %, и от гибел – с 10 %.
Препоръчителният дневен банкет на калий за възрастни е 4700 мг. Един банан обезпечава девет % от него.
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР