Вие, културните дейци, помагате да запазим и развиваме нашите идентичност,

...
Вие, културните дейци, помагате да запазим и развиваме нашите идентичност,
Коментари Харесай

Карадайъ в Пловдив: ДПС пази нашите идентичност, език, религия, култура и традиции

Вие, културните дейци, помагате да запазим и развиваме нашите еднаквост, език, вяра, просвета и обичаи. Благодаря Ви! С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към културните дейци, участващи в Шестата работна среща - език, просвета, вяра, изкуство и Неправителствени организации. Тя бе проведена в Пловдив от съпредседателя на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”, оповестиха от пресцентъра на Движението.

Във форума участваха зам.-председателят на Народно събрание Мукаддес Налбант, посланикът на Р Турция в София Айлин Секизкьок, народните представители от Движение за права и свободи Рамадан Аталай и доцент доктор Джевдет Чакъров, генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Гордея се с вас. Вие положихте доста старания, с цел да запазите своите еднаквост и вяра, съобщи Н. Пр. Айлин Секизкьок. Запазването на вашата национална и религиозна просвета и еднаквост оказва помощ и за развиването на връзките сред Турция и България, добави госпожа Секизкьок.

Преди две седмици организирахме конгрес за турския език в България, сподели Карадайъ, правейки връзка сред двете конференции.

През последните 32 години от страна на страната има повече спънки, в сравнение с помощ. Но ние без да чакаме поддръжка от някой различен ще съхраняваме и развиваме нашите еднаквост, език, просвета и обичаи. Защото в тези 32 години ние имаме и поддръжка. Тя идва само от Движение за права и свободи, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

След асимилационната акция над турците в света, Европа и България се роди Движение за права и свободи. Благодарение на Движение за права и свободи ние запазихме нашата еднаквост до през днешния ден и ще продължаваме да го вършим, сподели още той.

Лидерът на Движение за права и свободи направи разбор на политическата конюнктура в страната. Движение за права и свободи е нашата партия. В момента политическата конюнктура е доста гореща. Пак предстоят избори. Аз ви благодаря за поддръжката, която ни дадохте предходната година, сподели Карадайъ. Той напомни натиска и издевателството от страна на Министерство на вътрешните работи над гласоподаватели и деятели на Движение за права и свободи по време на предизборните акции предходната година. Милицията ни подсети мрачните времена отпреди 32 години. Но макар натиска, Движение за права и свободи получи поддръжката на българските жители и изборите приказват сами по себе си. Имаме 34-ма депутати, поддръжка пораства, съобщи Карадайъ и още един път благодари на хората.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР