Вие имате добри сърца и с каузите, които подкрепяте, правите

...
Вие имате добри сърца и с каузите, които подкрепяте, правите
Коментари Харесай

Фандъкова награди ученици, реализирали благотворителни инициативи през годината

" Вие имате положителни сърца и с идеите, които подкрепяте, вършиме града ни по-добър ".

Това каза кметът Фандъкова по време на церемонията за награждаване на Ученическите препоръки с най-хубави благотворителни инициативи през годината. Тя признателност на всички
Ученически препоръки за акциите, които са осъществили, и за гражданската интензивност, и им пожела сполучливо присъствено образование през идната календарна година. На събитието участва и зам.-кметът Мирослав Боршош.

Първо място в състезанието „ Инициатива с висока социална значителност “ завоюваха учениците от Първа британска езикова гимназия - за акцията „ Вземи книга - Дари книга “.

В тяхната самодейност за  продан на книги са се присъединили възпитаници, учители, родители и са събрани над 400 книги. По този метод се дава опция повече хора да могат да прочетат литературните произведения, а въпреки това - книгите да бъдат избавени. 

На второ място бе класиран Ученическият съвет на 35. СУ „ Добри Войников “ за самодейността „ Училище фантазия “ – акция за възстановяване на учебната среда - актуализирани класни стаи и лаборатория по физика и химия, както за заличени драсканици от фасадата на учебното заведение. 

На трето място е класиран Ученическият съвет на 33. ЕГ „ Света София “ с инициативата  „ Добротворчество “ за проведени благотворителни балове и базари за набиране на средства за лекуване на деца, както и оказана грижа за децата от ЦНСП „ Паисий Хилендарски “.

Наградени бяха и Ученическите препоръки на 105. СУ „ Атанас Далчев “, 42. СУ „ Хаджи Димитър, 108. СУ „ Никола Беловеждов “, 117. СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, 134. СУ „ Димчо Дебелянов “.

Конкурсът е създаден от възпитаници - членове на Консултативния съвет по политиките на младежта (КСПМ) за обосноваване и стимулиране на работата на УС и управляван от дирекция „ Спорт и юношески действия “ - отдел „ Младежки действия “.

Наградите за 2021 година са за осъществени начинания, събития и акции за образователните 2019/2020 година и 2020/ 2021 година, с акцент висока социална значителност. Реализираните училищен начинания са с ясно изразена гражданска позиция с благотворителна устременост, предпочитание за взаимопомощ и задоволеност, подкрепящи съученик в потребност, възрастни хора, хора в неравностойно състояние, животни в риск, реновиране на учебна и градска среда.

Участвали са 8 (осем) образователни институции – седем общински и едно държавно учебно заведение от разнообразни столични региони – " Оборище ", " Подуяне ", " Илинден ", " Изгрев ", " Дружба ", " Кремиковци ", " Възраждане " и " Лозенец ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР