Видяното вчера от мен на камерите е шокиращо, има престъпна

...
Видяното вчера от мен на камерите е шокиращо, има престъпна
Коментари Харесай

Цецка Цачева шокирана от видяното на камерите

Видяното през вчерашния ден от мен на камерите е шокиращо, има незаконна немарливост - в границите на минута и половина от Софийския затвор въоръжено лице, през основния вход с физическо съприкосновение с пост номер едно, съборен на земята, създаден изстрел - няма нещо, което да не е шокиращо в този случай. Това изясни пред публицисти в Народното събрание министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Тя разяснява бягството на двамата рискови рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.

Бягството става след предаването на движимости, които са декларирани авансово, и няма персонален контакт с гости на рандеву, обясни Цачева. Пратката е получена от чиновници на пандиза, които, след обзор, са я предали. Предватрително Пелов е декларирал електронна игра "Тетрис ", в подобен тип те не са неразрешени, посочи министърът. Колев пък е изискал бързоварче.

За правосъдния министър е необяснимо и досега по какъв начин при режима, разпоредбите, заповедите за движимости, позволени за прилагане, и двете лица са се оказали въоръжени, изключително Пелов, който е с огнестрелно оръжие.

Тя повтори, че след сигнала за готвено от него бягство, той е спрян от работа в металния завод, където е полагал непринуден неплатен труд. На чиновниците в пандиза са дадени и съответни указания по какъв начин да се държат с него, имайки поради и направения психически портрет на "излючително комбинативен, рисков лишен от независимост ". Това е било планувано, само че резултатът е жалък, разяснява Цецка Цачева.

Става въпрос за вътрешна организация на целия развой в това число и за човешкия фактор, заключи министърът. Тя напомни, че има огромно текучество в Групово дело "Изпълнеине на наказванията ". Миналото лято е имало повече от 480 незаети бройки, в този момент са към 200, не са единични случаите след месец-два работа хората да се отхвърлят и да минават в друга система.

Не става дума единствено за финансови средства, напреднали сме в договарянията със синдикатите по тази тематика, увери Цецка Цачева.

Министърът ще намерения и дали да не награди чистачката от Софийския затвор, пробвала се да попречи на бягството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР