Видяхте ли вече снимката с пленения в Украйна руски танк,

...
Видяхте ли вече снимката с пленения в Украйна руски танк,
Коментари Харесай

Наистина ли украинци продават пленени руски танкове в eBay?

Видяхте ли към този момент фотографията с пленения в Украйна съветски танк, който се „ продава “ в eBay за 400 хиляди $? Ако ви е попаднал сходен „ туит “, знайте, че информацията не е вярна.

Руската военна инвазия в прилежащата страна докара до разпространяването на доста истории, видеа и мемета, само че не всичко дава отговор на истината. Това се отнася и за украинците, продаващи танк в една от най-популярните онлайн платформи, написа уеб сайтът Snopes. От 1995 година насам медията прави инспекция на обстоятелства от популяризирани в Интернет вести.

Ukrainians are selling used Russian Tanks on eBay
— Anonymous (@YourAnonNews)
Снимката демонстрира съветски танк T-72, само че безусловно същият кадър циркулира в мрежата най-малко от 2010 година насам, написа изданието и демонстрира фотография на транспортното средство от профилирания уебсайт качена преди повече от десетилетие.

В момента танкът не участва в нито една листа за продажби в eBay. Това не значи, че потребителите в мрежата не могат да основават мемета и да ги популяризират в Twitter, написа Snopes.

CNet оповестява, че в четвъртък в уеб страницата на eBay в действителност е попадала продажба на T-72 за 145,50 $. В описанието се е посочвало, че купувачът би трябвало да си го вземе от Украйна. При разглеждането на всички фотоси излиза наяве, че се продава танк играчка. По-късно обявата е била свалена.

От компанията към момента не са коментирали тематиката, която стана „ viral “ в Twitter.

Украинците в действителност унищожиха няколко съветски танка по време на военната инвазия на Кремъл. В Getty Images бяха публикувани фотоси от опожарен танк в Харков, където руснаците обаче управляват ситуацията.

Членът на английския парламент Джони Мърсър качи в Twitter две видеа, на които се вижда трактор, изтеглящ покорен съветски танк. Snopes обаче не съумяват да верифицират клиповете.

No expert, but the invasion doesn’t seem to be going particularly well.

Ukrainian tractor steals Russian APC today
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР