Видяхме на бойното поле, че ако удариш руските войски на

...
Видяхме на бойното поле, че ако удариш руските войски на
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Крим може да стане украински до края на годината frognews.bg

" Видяхме на бойното поле, че в случай че удариш съветските войски на неверното място, те фактически ще рухнат. Можеш да изпращаш на гибел десетки хиляди млади мъже, което те вършат, само че не можеш да се снабдиш с танковете и оръжейните системи, от които се нуждаеш ", цитира изданието коментара на английския министър на защитата по въпроса за Крим.

 

Запитан за вероятностите на Украйна да се причисли към НАТО, Уолъс съобщи, че НАТО - както и Европейски Съюз - не би трябвало да повтаря грешките от предишното, като дава прекомерно огромни обещания на претенденти като Украйна и добави, че страните-членки на Северноатлантическия алианс към момента не са стигнали до дефинитивно решение по въпроса. " Трябва да бъдем реалисти. Това няма да се случи във Вилнюс, няма да се случи скоро ", добави той.

 

В същото време английския министър на защитата акцентира, че редица страни са подготвени да сключат двустранни или многостранни " пактове за взаимна защита " с Украйна и да съгласуват проекти за създаване на военния капацитет на страната. " Това ще помогне за предупреждаването на всяка страна против вероятно навлизане в Украйна в бъдеще ", акцентира той.

 

Това може да успее да възпре Русия, защото съгласно Уолъс " сухопътните сили на Русия ще бъдат доста изтощени през идващите 10 години ".

 

Съгласието на Русия да върне Крим на Украйна беше едно от изискванията на президента Владимир Зеленски за започване на мирни договаряния с Москва. Западните съдружници на Украйна също упорстват за " мирната формула " на Зеленски. Според „ Билд “ украинските въоръжени сили може да се опитат да пресечен сухопътните връзки на Русия с Крим в границите на контраатака.

 

НАТО би трябвало да накара страните-членки да усилят военните си разноски, с цел да може алиансът дейно да възпира Русия оттатък войната в Украйна и да се оправи с други закани за трансатлантическата сигурност, съобщи английският шеф на защитата, обрисувайки упоритостите си за бъдещето на блока, до момента в който се стреми да бъде идващия водач на алианса.

 

" Светът става все по-опасен, по-несигурен и по-тревожен и идващият общоприет секретар би трябвало да може да обезпечи това финансиране, с цел да се увери, че той в никакъв случай няма да бъде изваден от строя ", съобщи министърът на защитата Бен Уолъс в изявление тази седмица.

 

Тъй като спорът продължава, Уолъс съобщи, че западните страни не престават да поддържат даването на оръжия и финансиране на Украйна, без да оказват напън върху водачите в Киев да договарят с Русия или да вършат отстъпки.

" Но видяхме действителността, а тя е, че всички сме на привършване " на отбранителното съоръжение, което може да бъде дарено, сподели Уолъс, което значи, че Англия и други страни са принудени да купуват повече оръжия, в сравнение с да ги подаряват от националните ресурси.

 

Уолъс сподели, че мащабът на съветските загуби допуска, че Путин към момента има вяра, че може да победи, в случай че вкара повече войски във войната. Той допусна, че Путин може да не получава точна информация за военните старания и да не осъзнава мащаба на военните провокации пред страната си досега на срив или вътрешно предизвикателство.

 

Ако това се случи, сподели той, " НАТО и Западът би трябвало да бъдат подготвени за всичко, което се случва ".

 

Уолъс, който ръководеше напъните на Англия за въоръжаване на Украйна, в последно време посредством разширение на бойния обхват на Киев с крилати ракети " Сторм шадоу ", прикани за по-информативно НАТО, което по-убедително да осведоми за закани като готовността на съветския президент Владимир Путин да не съблюдава интернационалните граници.

 

" Докато не се случи Украйна, имаше прекалено много хора, които не желаеха да видят опасността от страна на Путин, и вижте къде сме в този момент ", сподели той. „ Същото безхаберие съществува през днешния ден във връзка с заканите, които съставляват Китай и дестабилизиращата активност в Африка “.

 

Уолъс беседва с " Вашингтон пост " в миг, когато се ускоряват спекулациите за това кой ще размени генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг след предстоящото му овакантяване тази година. Официални представители на страните от алианса обявиха, че измежду евентуалните кандидати, с изключение на Уолъс, са министър-председателят на Естония Кая Калас, министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте, министър-председателят на Испания Педро Санчес и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 

Макар че процесът на избор на общоприет секретар е неразбираем, публични лица настояват, че държавите-членки ще се опитат да реализират консенсус посредством неофициални съвещания, само че признават, че Съединените щати, чиято военна мощност засенчва тази на сътрудниците от НАТО, ще имат значима дума.

 

Някои публични лица в Западна Европа показаха угриженост, че общоприет секретар от Източна Европа, където водачите са възприели по-твърда позиция по отношение на Москва, може да упорства за дейности, които по-скоро ще вкарат НАТО в директен спор с Русия. Други страни считат, че е време за началник от Южна Европа след поредицата генерални секретари от северната част на страната. Други споделят, че идващият водач на блока би трябвало да бъде жена или някой от страна от Европейския съюз, каквато Англия не е.

 

Въпреки че не се чака Столтенберг от Норвегия да удължи още веднъж мандата си, публични лица споделят, че е допустимо да го направи. Той заема този пост от 2014 година насам.

 

Уолъс, който е бил командирован в Германия като млад офицер от английската войска, разказа квалификациите си за длъжността, само че засегна упоритостите си единствено индиректно.

 

" Върша работа, която обичам, и я правя съвсем четири години ", сподели той. " Но НАТО е извънредно значима. "  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР