Видяхме как 50 000 жители на Газа се преместиха от

...
Видяхме как 50 000 жители на Газа се преместиха от
Коментари Харесай

Израел: Хамас изгуби контрол над северната част на Газа

" Видяхме по какъв начин 50 000 поданици на Газа се реалокираха от северната част на линията Газа на юг. Те се придвижват, тъй като схващат, че Хамас е изгубил контрола над северната част ", съобщи контраадмирал Даниел Хагари.

 

" Хамас е изгубил надзор и продължава да го губи в северната част ", уточни той. 

 

По думите му жителите на Газа се местят от северната част, тъй като там, където отиват получават медикаменти, вода и храна.

 

" Ще продължим да улесняваме притока на филантропична помощ на юг. Ще продължим да позволяваме на жителите на Газа да се реалокират от лапите на Хамас от северната част на Ивицата Газа в южната. Хамас загуби надзор и продължава да го губи на север ”, съобщи Даниел Хагари, представител на израелската войска.

 

Хагари посочи, че няма да има преустановяване на огъня, само че Израел прави филантропични паузи в избрани моменти, с цел да разреши на жителите на линията да се придвижат на юг.

 

Израелските сили водят улични сражения в град Газа с бойци на Хамас, които употребяват тунели и устройват засади. Според източници от групировките Хамас и Ислямски джихад, израелските танкове са срещнали сериозна опозиция.

 

Междувременно към 50 000 палестинци са избягали от зоните на сраженията в северната част на Ивицата Газа, откакто в сряда Израел отвори 4-часов кулоар за евакуация.

 

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи още веднъж, че първо би трябвало да бъдат освободени заложниците в Газа, преди да се мисли за каквото и да било помирение.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР