Видях се с приятели в района, за да си честитим

...
Видях се с приятели в района, за да си честитим
Коментари Харесай

Свидетелски разказ за жестоката катастрофа, отнела живота на журналиста Милен Цветков

Видях се с другари в региона, с цел да си честитим Великден. Към 18 ч. мина следващата кола с доста висока скорост по-късно се чу удар - доста мощен, като гърмеж. Това описа свидетел на злополуката с Милен Цветков край столичен мол. Когато отидохме да забележим какво става, видяхме първо едно такси пометено, с изпочупени стъкла. Шофьорът на таксито беше излязъл и беше жив. На 20 метра видяхме една друга кошмарна картина - колата, която по-късно се оказа, че е на Милен Цветков, беше в окаяно положение с изчезнала задница, показа още Тодор Петров в утринния блок на БТВ " Тази заран ". По думите му забита в спирката на метрото е била колата на този юноша, който е предизвикал злополуката. Тя също беше много потрошена. Забелязах, че и на двете коли се бяха отворили въздушните възглавници. Видях, че око първата кола - на причинителя, хората бяха към колата, живи и здрави. По едно време забелязах един седнал човек на тротоара, разпознах го, че това е Милен Цветков, сподели Тодор Петров. Той изясни, че не е видял по какъв начин журналистът е слязъл от колата, само че очевидно го е направил самичък и е минал към 20 метра. Ако човек е толкоз тежко потърпевш, няма по какъв начин да измине това разстояние. Видях, че към него има охранители от мола, говореха си с него. Това съгласно мен е първата неточност, тъй като всеки знае, че при политравматизъм не би трябвало да се мърда, не би трябвало да се реалокира тялото от мястото на случая. Това пренасяне на тези 20 м може би е изиграло неприятна смешка. Видях че му дават може би вода. При такива произшествия знам, че не се дават течности, показа очевидецът. Той уточни, че видял по какъв начин охранителите почнали внезапно да се борят с Милен Цветков. " После на другия ден прочетох, че си бил глътнал езика. Положението ме стартира да се усложнява. Тогава пристигна първата полицейска кола, той беше в схващане, уточни Тодор Петров. Според него това напълно трансформира нещата - дали от задушаване е починал Милен Цветков и от ненавременна здравна помощ или от политравматизъм, попита той.

Стори ми се, че колата за спешна помощ пристигна след цяла безкрайност, не съм си гледал часовника, само че и хората към мен се чудеха за какво не идва кола за спешна помощ. На другия ден наблюдавах всички медийни изяви на формалните лица. Столична дирекция на вътрешните работи споделиха, че сигналът за случая е пристигнал в 18 ч., от Спешната помощ споделят, че сигналът при тях е постъпил в 18, 16 ч., а след 6 минути изпратили кола за спешна помощ и тя пристигнала в 18, 22 ч. Това са цели 22 минути. Освен това колата за спешна помощ седнал съм още 10 минути на място, което прави 32 минути, и още 10 минути до " Пирогов " - 42 минути. Вие ми кажете дали човек може да оцелее за 42 минути, запита още очевидецът Тодор Петров. По думите му положението на Милен Цветков се утежнява още на място. Аз видях, че той към този момент губи борбата за живота си там на тротоара. От полицията настояват, че той е починал на пътното платно, сподели очевидецът.

На пътя непрекъснато минаваха коли, придвижването не беше спряно, коли минаваха през останките на колите от случая, хвърчаха елементи на всички места. Чак като пристигна втората полицейска кола започнаха да провеждат придвижването, изясни още Тодор Петров.

На две минути има две огромни лечебни заведения, в случай че те не могат да оказват спешна помощ, защо са лечебни заведения? Те са влиятелни лечебни заведения. Въпросът ми е дали можеше да бъде избавен Милен Цветков? Този наркоман е ясно, че е отговорен, само че можеше ли да бъде избавен един човешки живот, означи още мъжът. Той изясни, че медицинският екип, който пристигнал на място, били две девойки, които се пробвали да създадат на Милен Цветков масаж на сърцето, още на замята. После колкото да го качили в колата за спешна помощ.

Не знаех кои са хората от другия автомобил - направи ми усещане, че са едно момче и едно момиче. Обикаляха към колата, ровеха си по задната седалка, търсеха нещо, което очевидно са изгубили. Един юноша нервно крачеше и по едно време изчезна. Много хора ме питат дали са били съответни - съответни са, щом са се качили само че този мощен автомобил, доста съответни са били, нищо че са използвали опиати. Те би трябвало да носят цялостна отговорност, уточни очевидецът.

Тодор Петров заяви, че още същата вечер, на същото място, са се организирали гонки с мощни мотори и коли. Ревът на моторите не спря до сутринта, сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР