Видях поредния шамар за всички институции със санкциите Магнитски“. Това

...
Видях поредния шамар за всички институции със санкциите Магнитски“. Това
Коментари Харесай

Демерджиев: Видях поредния шамар за всички институции със санкциите „Магнитски“

Видях следващия пестник за всички институции със глобите „ Магнитски “ . Това разяснява пред „ БНР “ служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев . Той попита риторично дали е належащо някой да види подобен един лист, с цел да си напомни, че такива хора съществуват. Освен това съгласно него те би трябвало да бъдат разследвани .

Демерджиев уточни, че персонално за него е доста любопитен претекстът, с който е глобен Владислав Горанов – а точно, че е стимулирал избрани лица да одобряват обещано законодателство. Той акцентира, че доста елементарно можем да си отговорим кой е имал болшинство в Народното събрание в оня миг. Затова прокуратурата въобще не може да чака повече и най-малко един път би трябвало да прояви интензивност. А досега се вижда, че се вършат някакви следствия, само че предметът на огромна част от тях на процедура се разминава с това, което е посочено в претекстовете на „ Магнистки “ .

Вицепремиерът предвижда също по този начин, че прокуратурата ще изиска точно те да поемат отговорността и удара за нейното безучастие . А в това време всичко, с което разполагат, към този момент е импортирано в държавното обвиняване. И в оптимално къс период ще бъде допълнено, с цел да няма оправдания, че липсват задоволително данни.

Освен това трябвало да се провежда и разпит на Васил Божков , който толкоз дълго време не се е случил. Демерджиев изрази подозрения, че точно Дубай не дава единодушие за сходно нещо, тъй като има доста разновидности това да се състои. Трябва съгласно него по формален път да бъдат изискани документи от партньорските служби.

Демерджиев уточни също по този начин, че следствието не би трябвало да се лимитира единствено до този, който е дал рушвет и този, който го е взел. По него би трябвало да бъдат събрани доста повече документи от всички забъркани в дадения случай.

Този път глобите са доста по-различни от предходния и в тях има в детайли изложение за подкупи, пари и офшорки и всичко това може да бъде тествано.

Министърът изясни също по този начин, че е намирал преписки, които въобще не са били придвижени, само че имало и такива, които са били и след това са били спирани от Специализираната прокуратура . Месеци наред по тях не се е работело.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР