Видя се от всички истории на граждани, от СДВР и

...
Видя се от всички истории на граждани, от СДВР и
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Наложително е да има зам.-кмет по сигурността

„ Видя се от всички истории на жители, от Столична дирекция на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи, че има по-дълбок проблем, който тлее – какво се случва с реда. Това не е обвързвано единствено с мигранти от центровете. Това е обвързвано и с подрастващи, които безчинстват “, сподели в студиото на „ Лице в лице “ кметът на София Васил Терзиев.

„ Провокирани от другите случаи, седнахме да търсим решения. Ще изградим със Столична дирекция на вътрешните работи обща тактика за сигурността на София, ще разпределим отговорностите, къде липсват щат и бюджет. Сигурността на жителите е от извънредно значение. Анализът демонстрира, че 400 от 3800 камери на територията на София не работят поради изтеклия контракт за поръчка. В момента работим оптимално бързо да се придвижи публичната поръчка за поддръжка на всички тези камери “, изясни той.

„ Това е завареното състояние. Видеонаблюдението е тематика, по която има консенсус от всички – да бъде надградено от програмен продукт, в който има лицево различаване. Другото нещо, към което се обединихме, е инвестиция в осветлението в паркове, градинки и улиците. Не единствено като мощ на осветлението, само че и като в допълнение създаване на инфраструктура “, добави кметът.

Недоволството е под надпис „ Овча купел без боязън и принуждение “

„ Обещахме още по време на акцията да има зам.-кмет по сигурността. Смятаме, че това е неотложно. Важно е да има човек, който дава отговор за това. Надявам се, че ще бъде подкрепено от Столичния общински съвет. Не е мое решение дали центърът за мигранти в кв. „ Овча купел “ ще бъде изместен. Няма кмет, който ще каже, че би желал да има сходен център. Това зависи от Министерския съвет и Агенцията за бежанците. Когато е бил издигнат, това е било гола поляна. В момента това е регион, който е застроен и е в центъра на квартала “, изясни Васил Терзиев.

Според него ще бъдат взети ограничения към центъра за бежанци в „ Овча купел “ и „ Женския пазар “.

Ремонтите в София

„ Борим се с различен проблем – по какъв начин да се синхронизира работата сред комуналните сдружения и нашите финансови планове, с цел да избегнем нещо, което много постоянно се случва – прави се една улица или тротоар, след което се разкопава. Предприети са стъпки, с цел да решаваме тези дефицити. В момента съм помолил районните кметова да дадат план какъв брой би коствала цялата реставрация на пътната инфраструктура “, разяснява той.

В поредност от специфични анкети btvnovnite.bg демонстрира кое е значимото за твоя град

„ Основен проблем с чистотата е разграничената отговорност. За градинката сред блоковете са виновни жителите. За мястото към кофата за отпадък – сметоизвозващата компания. За трета зона – Зелени системи. Утежняващият фактор през зимата беше тежкият сняг. В момента вършим картографиране, с цел да знаем кой дава отговор “, уточни кметът.

„ Нямаме проблем с компаниите за сметоизвозване. Някъде не се оправят добре, а ние го глобяваме. От санкциите има резултат. Получаваме по-малко сигнали за преливащи кофи. Не е решен казусът на всички места, само че при получени сигнали глобяваме компаниите “, посочи Терзиев.

Проследете онлайн какво се случва след кончината на главата на БПЦ

„ Най-добрият метод да отдадеш респект към един човек е, когато се вслушаш в думите му и в мъдростта от тях и ги вплетеш в делата си. Когато патриархът е приказвал за примирение, за обич, за амнистия – по какъв начин го вплитаме в делата си всеки ден. За мен това е най-хубавият метод, по който всеки от нас да отдаде респект към този човек “, сподели кметът на София след кончината на патриарх Неофит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР