Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя

...
Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя
Коментари Харесай

Манолова: Шамарът, който управляващите получиха на местните избори още звънти

" Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя за малко не беше победена. Видя се и по какъв начин може да бъде победена - посредством обединяване на жителите, на леви и десни, на безпартийни, на хора, които стоят на полезностите на демокрацията. Видя се и какво може да направи властта, бранейки привилегиите си ", разяснява резултатите от изборите за кмет Мая Манолова.

Та изясни, че е видяла боязън и суматоха от това жителите да могат да се обединят и да потърсят правата си.
Мая Манолова: Страхът е неприятен консултант и това, че не престават по този метод в действителност приказва, че шамарът, който получиха на локалните избори в София още звънти.
Тя съобщи, че имат доста доказателства за безобразни изборни операции и корист с гласовете на хората. Те са класирани в четири групи. Първата група е за нарушавания, свързани с изборните описи, втората - с протоколите в СИК, третата - с бюлетините и четвъртата - със самата организация на изборния развой.
Мая Манолова: Аз като цивилен претендент, и моят екип нямаме ресурса, който би имал съдът, да извади всички протоколи. В 60% от протоколите са правени корекции. Това е правено в нарушаване на разпоредбите.
Тя изясни, че протоколите са били представяни на представители на столична администрация са били назначени за сътрудници. По нейни данни в 900 секционни протокола има разминавания.

7000 са недействителните бюлетини като единствените несгрешени бюлетини са тези в ромските секции, сподели Манолова. В Центъра на София грешките са всеобщи.
Мая Манолова: В случая не става въпрос за моята загуба, която се оказа и през целия ден пропагандата, която се лееше от екзит полове, медии и социологически организации, че разликата е 12, 14, 16%, която демотивира жителите, най-после се оказа по нашите калкулации под 3%.
Тя сподели, че става въпрос за корист - при пазаруването на гласове,през следения избор, през натиска върху столичани.

Манолова описа и за петицията, която са почнали за смяна в изборното законодателство. В нея се упорства за елктронно и машинно гласоподаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР