“Видно е, че огромното болшинство от българи се надяват, че

...
“Видно е, че огромното болшинство от българи се надяват, че
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова



“Видно е, че голямото мнозинство от българи се надяват, че ще има държавно управление, тъй като те усещат, че предстоят сложни времена. От тази позиция политиците би трябвало да създадат всичко допустимо да има кабинет, който да преведе България през компликациите. ” Това съобщи определеният за депутат от “БСП за България ” проф. Румен Гечев в ефира на Нова телевизия.
“Повече от необичайно е, че Борисов сподели, че няма искания към премиерското място и Народното събрание, сякаш той прави някакъв жест на благосклонност. Но не това е истината. Той вижда, че партията, която той управлява, след 12-годишно ръководство, обрасло в корупция, е толкоз токсична, колкото и партията, която го поддържаше през тези години - Движение за права и свободи, и няма по какъв начин останалите партии да вършат коалиция с тях. Така че това не е знак на благосклонност, а под паника знак. Тяхната победа е пирова ”, разяснява той.
Според социалиста предлагането им някакви самостоятелни претенденти да водят договаряния за държавно управление от тяхно е извънредно екзотична и едва ли някой ще отиде да договаря с тези медиатори. 
Проф. Гечев отговори на въпроса дали останалите партии ще могат да създадат коалиция: “Възможно е. При състояние, че се реализира единодушие по основни въпроси, свързани с това какви краткосрочни и средносрочни ограничения ще бъдат подхванати за стопанската система, както и за външнополитическите провокации, поради които би трябвало да се обединим, само че не “за ” или “против ” НАТО или някой различен, а за националния ни интерес. ”
По неговите думи Българска социалистическа партия от дълго време споделя, че глобите против Русия не работят за Европейския съюз и се е оказала права. “Отдавна сме декларирали, че сме срещу въвличането на България в спора в Украйна. Ще настояваме за намирането на спокойно решение, а не за усложняване на спора ”, сподели още проф. Румен Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР