Видно е, че като общество, не си вземаме поука от

...
Видно е, че като общество, не си вземаме поука от
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова: Не си вземаме поука от трагедиите, не спазваме правилата

" Видно е, че като общество, не си вземаме поука от нещастията. Ние импровизираме, не съблюдаваме разпоредбите. Когато се случи нещастието, ние се потапяме в тъга ".

Това съобщи шефът на Държавната психиатрична болница „ Св. Иван Рилски " и член на Инициативния комитет на Румен Радев доктор Цветеслава Гълъбова в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

" Мъката е най-интимното прекарване. В такива моменти е добре да подадем ръка. Психолозите работят с потърпевшите единствено една-две седмици. Човек има потребност от прегръдка в такава обстановка “, акцентира тя.

Според нея медиите прекаляват.

" Това нагнетяване на напрежението не носи нищо. Не може да питаш в подобен миг околните по какъв начин се усещат. Прекаляваме в импровизациите. Не ни стига съпричастността “, сподели още доктор Гълъбова.

" Имам чувството, че нещо се трансформира и това се дължи на промяната на генерациите. Това, което ни се предлага звучи добре. Веднъж вечно гражданското общество се роди след 30-годишна бременност и в този момент започваме да се развиваме “, изясни доктор Цветеслава Гълъбова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР