Видният руски опозиционер Алексей Навални, който е в реанимация след

...
Видният руски опозиционер Алексей Навални, който е в реанимация след
Коментари Харесай

Руските лекари не позволиха Навални да бъде транспортиран в Германия

Видният съветски опозиционер Алексей Навални, който е в реанимация след хипотетично отравяне, няма да бъде откаран в чужбина за лекуване, тъй като съгласно основния доктор на болничното заведение в Омск положението му е несигурно. Това съобщи през днешния ден неговата говорителка Кира Ярмиш, която окачестви това решение на лекарите като " опасност за живота му ", тъй като сибирската болница не разполага с задоволително техника, оповестиха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

По-рано немски аероплан с медицински екип профилиран в лекуване на пациенти в кома излетя към Русия, с цел да транспортира Навални в известната клиника " Шарите ". Очаква се машината да кацне в Омск към 06.00 часа по Гринуич, добави Ярмиш.

Парите за полета и възможното лекуване на опозиционера в Германия са поети от частни лица, обявиха от непревителствена организация. Засега съветските лекари са изключили изрично ковид, инфаркт или инсулт, само че публично не се удостоверява и версията не се удостоверява.

Вчера, след проблеми, свързани с това, че не донесла удостоверение за цивилен брак, в реанимацията да го види беше позволена брачната половинка на Навални - Юлия.

От Кремъл обявиха, че са подготвени да окажат поддръжка.

Вчерашният случай с съветския опозиционер Алексей Навални крие " мощни имиджови опасности за управляващите " на страната, предизвестяват специалисти на в. " Комерсант ".

Навални се почувства зле по време на полет от сибирския град Томск за Москва и след незабавно кацане бе откаран в болница, където лежи в кома. Съратниците му са уверени, че е бил токсичен, до момента в който пиел чай на летището. Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон предложиха помощ, показва изданието.

Експерти, представени в материала, предлагат на съветските управляващи да положат всички старания за излекуване на политика и усърдно следствие на случая.

В случай на тежки последствия за здравето на Навални имиджът на Кремъл доста ще пострада, твърди политологът Евгений Минченко. Убийството на различен съветски опозиционер - Борис Немцов, убит през 2015 година, " нанесе на властта тежък репутационен удар ", напомня той.

Инцидентът обаче няма да се отрази на резултата от локалните избори в Русия наесен и парламентарните следващата година. Недоволството ще се излее по-скоро в обществените мрежи, а не в всеобщи митинги, счита аналитикът.

" Публичните последствия ще са много тежки, това няма да бъде забравено ", счита обаче сътрудника му Алексей Макаркин. Единични митинги в поддръжка на Навални се състояха нощес в редица съветски градове. В Москва започнаха арести на деятели, събрали се край постройката на Федералната работа за сигурност, прибавя " Комерсант ".

Берлин акцентира, че е " надълбоко угрижен " от станалото, цитира " Московский комсомолец " изказване на немската дипломация.

Германското външнополитическо ведомство показва, че Навални е измежду най-известните опозиционни политици в Русия и води битка с корупцията. Министерството акцентира, че следствията му са значими " за демократичната бистрота и дейното гражданско общество в Русия ", написа вестникът.

Юристите на съветския Фонд за битка с корупцията, учреден от Навални, сезираха федералното разследване с молба да образува дело за опит за ликвидиране, осведоми " Труд ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР