Видни са усилията ни в този парламент да се сформира

...
Видни са усилията ни в този парламент да се сформира
Коментари Харесай

Томислав Дончев към ПП-ДБ: Когато търсиш подкрепа, е грешна стратегия да поставяш нови условия

Видни са напъните ни в този парламент да се образува болшинство, което да може да приема законите, само че преди този момент да може да излъчи обикновено и работещо постоянно държавно управление.  За тази цел е належащо да има съглсие, единство на волите и то сред повече от една политическа мощ във връзка с няколко неща. Първото е обща законодателна стратегия. Второто е синхрон в политиките, които би трябвало да се организират, както тук в Народното събрание, по този начин и в Министерския съвет. Третото е единодушие във връзка с държавно управление, което включва и персоналния състав.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител. 

" Към момента сме извървели една трета от пътя. Очаквам диалози и съответна, техническа, експертна работа във връзка с политики. В стратегиите на първата и втората политическа мощ има съществени разминавания. Малко или доста сме в необикновена обстановка. Водени от отговорността да бъде формирано държавно управление ние сме склонни да създадем някои взаимни отстъпки. Но, когато търсиш поддръжка, тъй като ние сме в хипотезата, че вторият търси поддръжка, даваш причини, в това число мотив - сътрудници, ето това е държавното управление, може ли да получим вашата поддръжка. Когато търсиш поддръжка, е неверно да поставяш нови условия. Ние влязохме в този диалог, че вторият няма да поддържа първия, само че първият да поддържа втория. Поставянето на още условия не е път към триумфа ", безапелационен бе той. 

" За да се извърви пътя до край, би трябвало да има съглашение. Тук не става въпрос да си приказват водачите, би трябвало да си приказват екипите, в това число и за персоналния състав на кабинета. За да разясняваме изобщо опцията ние да се откажем и пропилеем първия мандат, тъй като той е наша отговорност, тярбва да имаме стопроцентови гаранции, че с вторият мандат ще има устойчиво и работещо държавно управление. Ако се съберат всички екипи, които работеха дружно в последните дни, това ще отнеме няколко дни. Дали сме подготвени с наш състав на държавно управление? Имаме фрагменти. И специалисти, и опитни. Готови сме с повече от един състав на кабинет ", разкри Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР