Видинският окръжен съд осъди на 25 години затвор 30-годишния рецидивист

...
Видинският окръжен съд осъди на 25 години затвор 30-годишния рецидивист
Коментари Харесай

25 г. затвор за изверга, пребил до смърт с метална тръба 3-годишната Ася

Видинският областен съд осъди на 25 години затвор 30-годишния рецидивист Николай Шанков, който преби до гибел 3-годишната дъщеричка на приятелката си.

Убиецът ще би трябвало да излежи наказването си при първичен непоколебим режим.

Николай Шанков се призна за отговорен за убийството и изиска делото да се гледа по съкратената процедура, без събиране на доказателства. След като бе арестуван, а съдът гледа мярката му за неотклонение, килърът съобщи:

„ Съжалявам, че го направих, не го убих съзнателно. Бих го тъй като непрестанно плачеше, а аз бях изтощен. Искам да остана в ареста и в случай че може по-бързо да произнесете присъдата и да ме върнете в затвора”.

Днес Окръжният съд призна и част от гражданския иск на майката на убитото дете - Димитрана Викториева, в размер на 80 000 лв..

3-годишната Аксиния бе убита на 7 май т.г. в сграда към кравеферма във видинското село Слана бара, до момента в който 26-годишната й майка пасяла кравите и не била у дома.

Побоят почнал, тъй като момиченцето се разплакало. Николай, който е някогашен пандизчия, е ритал и удрял 3-годишната Ася първо с ръце, а по-късно с железна тръба. Всичко се е случило пред очите на 9-годишната ѝ сестричка, която потърсила помощ.

Шанков е от Белоградчик, престъпно проявен и осъждан. Месец преди убийството излязъл от пандиза, където излежал присъда за кражба и бил в изпитателен период.

Присъдата може да бъде обжалвана в седемдневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР