Видинската община Чупрене е с най-висока младежка безработица в страната,

...
Видинската община Чупрене е с най-висока младежка безработица в страната,
Коментари Харесай

Община в Северозапада е с най-висока младежка безработица в страната

Видинската община Чупрене е с най-висока младежка безработица в страната, сочат данни на Агенцията по заетостта. Повече от половината хора на възраст от 16 до 29 години нямат работа.
Усилията на Общината са към обезпечаване на подготовка и стратегии за краткотрайна претовареност, сподели кметът Мария Тодорова.
" Участваме във всевъзможни стратегии. Даже последната, която беше за наемане на младежи до 29-годишна възраст, където наехме 24 индивида на територията на община Чупрене - трайно безработни, за жалост. Оказва се, в действителност, че множеството от тях не бяха доста заинтригувани към изпълняването на отговорностите си по програмата. Тук в действителност е и фактът, че трайната безработица ги кара да не желаят толкоз да бъдат част от проблемите на общината, по този начин да се каже ", разяснява Мария Тодорова. 
Вероника Илиева е координатор по стратегия за краткотрайна претовареност. Договорът ѝ ще завърши през март идната година, само че се надява да остане на работа в Общината, тъй като има нужното обучение, за разлика от множеството си връстници. 
" Почти никой не работи от тях - много е мъчно тук, в тази част на България, да си намериш работа. Повечето са безработни, за жалост ".
Според Вероника Илиева главната спънка пред младежите от общината да намерят работа е неналичието на обучение. Но тя означи, че даже и да имаш приблизително обучение, да вземем за пример, отново не е несъмнено, че ще успееш да намериш трудова реализация./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР