Видинската областна болница е на ръба на оцеляването, защото в

...
Видинската областна болница е на ръба на оцеляването, защото в
Коментари Харесай

Видинската областна болница се нуждае от 32 лекари

Видинската регионална болница е на ръба на оцеляването, тъй като в отделенията липсват лекари. Това здравно заведение е единственото в област Видин и на него разчита популацията от 11 общини.
„ 32 лекари липсват  по щат. 80 длъжности са заети, нужни са ни още 32 медици от разнообразни специалности. Остра потребност имаме от акушер-гинеколог, незабавни медици, невролози, анестезиолози и реаниматори. В отделението по трансфузионна хематология е необходим млад доктор, който да одобри опита и практиката на колежката. Имаме единствено един трансфузионен хематолог. Не единствено заплатите са причина да няма лекари ”. Това сподели шефът на МБАЛ „ Св. Петка ” във Видин доктор Ивета Найденова в ефира на  NOVA NEWS.
Липса на лекари има в цялата страна. В студиото ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров описа, че преди години страната е поддържала институции, където да има квалифицирани фрагменти – в опазването на здравето, образованието, в областта на сигурността даже. „ Сега е нужно да има акция за избавяне на тези райони. Помощта за тази болница би трябвало да е ориентирана непосредствено към фрагментите ”, сподели ръководителят на лекарската организация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР